Buna dimineata,
Va cer sfatul cum ar fi indicat sa procedez sa-mi recuperez banii imprumutati.
Merg la un salon de infrumusetare de aproxim.2-3 ani,la aceeasi coafeza ,c-am odata pe luna sau la doua luni.Asa cum este normal,mai discutam intre noi si am aflat diverse probleme de viata de la fiecare de la salon.Fata care ma aranjeaza pe mine(Flori) este vrenicuta si apreciata in salon si de angajator dar si de cliente.Oarecum ne-am imprietenit si am ramas impresionata ca isi creste copiii(4) singura,fara sot.Alta relatie de prietenie nu am avut cu ea ,atata ca numai la easa ma aranjez,apoi la manechiura la alte colege.
Intr-una din zile cand eram la salon,Flori m-a rugat sa o imprumut cu o suma de bani(cateva sute lei)ca are o urgenta cu unul dintre copii si nu are cine sa o ajute.Mi-a spus ca imi inapoiaza banii la o saptamana ca atunci ia salariul.
Am mers la banca si i-am adus banii.
Dar au trecut aproape doua luni si in fiecare saptamana Flori gaseste o scuza sa nu imi inapoieze banii.Am fost la salon si am discutat cu patroana ei ,dar aceasta mi-a spus ca nu se baga in aceasta problema si ca nu are cum sa ma ajute.Mi-a mai spus ca asa procedeaza Flori,ca a mai luat bani si de la alte persoane si nu i-a mai inapoiat si chiar unii dintre pagubiti au reclamato la politie.
In aceste conditii ce credeti,cum ar trebui procedat? Nu mi se pare normal nici cum procedeaza patroana salonului,daca stie ca Flori se comporta asa! Cred ar fi trebuit sa discute cu ea si sa ia unele masuri .
In primul rand consider a Flori este responsabila pentru propriile sale fapte, iar faptul ca angajatorul ei nu se implica in astfel de situatii este cat se poate de corect.
Incercati sa obtineti cu ea o dovada de imprumut. O intelegere scrisa, orice. Puteti merge la un notar.
Daca refuza, luati legatura cu un executor. Exista diverse metode de recuperare.
Multumesc mult,
sant convinsa ca la Flori nu mai gasesc intelegere sa-mi recuperez banii sau o dovada in acest sens;nu mai raspunde la tel.pe care-l avea si nici nu a mai venit la salon.
Va trebui sa caut un executor sa rezolv sau poate sa renunt.
Oricum,ma conving inca odata in aceasta viata,ca nu este bine sa mai avem incredere in oameni niciodata,trebuie sa fim foarte egoisti si insensibili la problemele de viata ale celorlalti,sa nu ne impresioneze nimic ,nici lacrimile si nici durerea in nici o situatie;sa ne gandim numai la noi,sa fim permanent in garda si sa ne gandim ca mereu putem fi pacaliti,sa evitam sa ajutam pe pricine cere ajutorul . Pentru mine personal este inca o lectie de viata,dupa cateva situatii asemanatoare si se pare ca mi-am dovedit ca nu mai exista omenie cand este vorba de bani.
Din cauza unor ajutoare de acest fel,am pierdut prieteni apropiati .Nu stiu de ce ,atunci cand imprumuti ,sunt oameni cumsecade,prietenosi,iar dupa un timp cand iti ceri banii tai inapoi,fara niciun alt profit sau serviciu,se fac ca au uitat,ca au pierdut tel.sau ca nu au cum si de unde sa tii inapoieze.
Cu stima,
Va multumesc inca odata pentru raspuns.
Recuperare imprumut
atomol
Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul ... (vezi toată discuția)
Recuperare de bani
Yraa
Buna , am si eu o problema am imprumutat din mila unui prieten o suma considerabila de bani , a trecut o luna si acesta a cam uitat de bani cum pot actiona ... (vezi toată discuția)