Aseara am avut ghinion si am fost oprit de politistii de la rutiera.
Mergeam pe un drum european, am intrat in depasirea unui camion care incetinise . In momentul inceperii depasirii aveam linie discontinua. La finalizarea depasirii am calcat linia continua.
Politistul m-a oprit si mi-a sustinut ca am depasit neregulamentar un camion si 2 masini de jandarmerie. Am negat depasirea acelor doua masini. Cu mine mai era familia si toti sustin ce am spus si eu, nu era nici o masina de jandarmerie in fata mea.
Sunt deacord sa raspund pentru faptele mele daca acea depasire intr-adevar a fost neregulamentara.
Intrebarea mea este : daca eu stiu sigur ca nu am depasit masinile de jandarmerie ( apare scris pe proces MAI xxxx Mai xxx ) dar nu apare nici un camion, merita sa incerc sa contestez ?
Sincer consider ca puteam primi doar un avertisment, nu am avut nici viteza mare, el incetinise, eu l-am depasit. Nu am pus in pericol pe nimeni.
Daca pe filmarea de la politie apare ca am depasit neregulamentar acel camion (in alta zona decat cea specificata de dansul) dar nu apare nici o masina de MAI, merita sa incerc contestarea ?
Eu in locul dumneavoastra, in acest context, as face contestatie la procesul verbal intocmit de politie.
Teoretic, din cate stiu, orice deplasare se face cu un scop, iar in cazul dumneavoastra ar trebui sa se stie in jandarmerie faptul ca doua masini au fost exact atunci, acolo!
Ar trebui sa se stie cine a fost, care echipaj, de ce au fost etc.
Eu in principiu as zice ca merita sa faceti contestatie, nu aveti nimic de pierdut!