avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... CO la iesire la pensie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

CO la iesire la pensie

Cate zile de CO restante din anii anteriori (ultimii 3 ani) pot fi compensate in bani cand iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 11 Iunie 2016
Toate zilele de CO neefectuate se vor compensate in bani la incetarea c.i.m.
Pe ultimii 3 ani sau mai putin? Mentionez ca lucrez in invatamant(cadru didactic).
Legea nu prevede o anumita durata.

Termenul de prescriptie de 3 ani prevazut in Codul Muncii se refera numai la actiunea in instanta, care poate fi promovata in cazul in care angajatorul refuza sa compenseze in bani la incetarea c.i.m. zilele de CO neefectuate.

Prin urmare, de bunavoie, angajatorul poate compensa in bani si zilele de CO neefectuate de peste 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriptie a co neefectuat lauraadriana lauraadriana La incetarea CIM salariatul solicita compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in perioada derularii contractului de munca, respectiv 2007-2016. ... (vezi toată discuția)
Zile concediu neefectuate dutapetre dutapetre Am lucrat la o firma din anul 2005 ca technician timp de vreo 12 ani.Am plecat de la ei in februarie 2016.Timp de vreo 6 ani mi am luat concediu cate 2,3,4,5 ... (vezi toată discuția)
Concediu dutapetre dutapetre Am lucrat la o firma din anul 2005 ca technician timp de vreo 12 ani.Am plecat de la ei in februarie 2016.Timp de vreo 6 ani mi am luat concediu cate 2,3,4,5 ... (vezi toată discuția)