avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunic imparte/vinde teren arabil nepotilor. Copiii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunic imparte/vinde teren arabil nepotilor. Copiii bunicului (parintii nepotilor) pot avea pretentii?

Buna ziua,

Bunicul are 2 fete, fetele au 1, respectiv 2 copii.
In 1994 bunicul a primit titlu de proprietate prin reconstituire conf. Lege 18/1991 , numai pe numele lui, pentru 4.5 Ha teren arabil.
Bunica a murit in martie 2015. Succesiunea dupa bunica s-a facut numai pentru casa+terenul aferent in care au locuit amandoi bunicii.
In decembrie 2015 bunicul face contract vanzare-cumparare pentru 1 nepot (fiul uneia dintre fete) pentru 2.2Ha teren.
Acum bunicul vrea sa faca act vanzare-cumparare pentru restul de pamant si pentru ceilalti 2 nepoti (fii celeilalte fete).
Relatiile intre cele 2 fete nu sunt bune.
Poate avea pretentii vreuna dintre fiicele directe ale bunicului, dupa moartea acestuia, la terenul vandut nepotilor?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Speta interesanta tosonel tosonel Va propun urmatoarea speta: Doi soti, inainte de anii 40 cumpara o mosie formata din 110 ha teren arabil si 15 ha padure. Cei doi soti au impreuna din ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu masa succesorala incompleta serrafima serrafima Povestea este asa: socrul meu a murit in 2003 (85 ani) iar soacra mea a murit in 2010 (87ani). Amandoi au avut 3 copii (2 baieti si 1 fata). Pana la moartea ... (vezi toată discuția)
Succesiune... panty panty ...prin anii 90 a decedat bunica mea...in urma ei au ramas 7 copii( 2 fete si 5 baieti) bunica a locuit intotdeauna cu una din fete, careia i-a crescut copii, ... (vezi toată discuția)