Am ajuns la un consens , in familie , ca sa cumpar o bucata din un imobil . Ne-am inteles cu pretul . Dorec ca totul sa fie cit mai bine , cu documentele adecvate.
Cind am ajuns la notar , a raspuns cam asa :
-ca pentru imobile , exista pret de piata si pret de grila notariala
-ca pretul stabilit de noi , este cam 65% din valoarea grilei notariale ; ca poate pune pe hirtie pretul stabilit de noi .
Ce va fi in viitor ? nu poate sa spuna . Din ce zicea el , grila este bagata in seama cam 3 ani .
Deci : daca sa zicem , peste 10 ani , cind nu stim cum vor fi preturile , mai este recunoscul faptul ca am platit 65% din grila notariala ? Daca va apare acuzatia de donatie deghizata , cum voi demostra eu ca ce am platit reprezinta 65% din fosta grila notariala ?
Si asa , principial , acest pret de 65% din grila , este actual interpretat ca pret adevarat ? pentru ce valoare se interpreteaza ca "pret derizoriu " ?
Exista o evaluare in grila notariala 2016 , care cred ca este recuoscuta . Intrebarea era ca peste 10 ani , va mai fi recunoscuta aceste valori din grila ?
Adica ar trebui sa am un document , de la un evaluator autorizat , care sa spuna ca valoarea din grila este normala ?
Grila de acum 10 ani , este actual recunoscuta ca fiind corecta pentru acea vreme ?