avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pret pentru o parte dintr-un imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pret pentru o parte dintr-un imobil

Am ajuns la un consens , in familie , ca sa cumpar o bucata din un imobil . Ne-am inteles cu pretul . Dorec ca totul sa fie cit mai bine , cu documentele adecvate.
Cind am ajuns la notar , a raspuns cam asa :
-ca pentru imobile , exista pret de piata si pret de grila notariala
-ca pretul stabilit de noi , este cam 65% din valoarea grilei notariale ; ca poate pune pe hirtie pretul stabilit de noi .
Ce va fi in viitor ? nu poate sa spuna . Din ce zicea el , grila este bagata in seama cam 3 ani .
Deci : daca sa zicem , peste 10 ani , cind nu stim cum vor fi preturile , mai este recunoscul faptul ca am platit 65% din grila notariala ? Daca va apare acuzatia de donatie deghizata , cum voi demostra eu ca ce am platit reprezinta 65% din fosta grila notariala ?
Si asa , principial , acest pret de 65% din grila , este actual interpretat ca pret adevarat ? pentru ce valoare se interpreteaza ca "pret derizoriu " ?
Cel mai recent răspuns: laura1016 , utilizator 14:38, 12 Iunie 2016
Echivalenţa preţ-valoare este relativă. Mai ales atunci când intervine subiectivismul părţilor, datorită, de exemplu, relaţiilor de rudenie.

Ca să dormiţi liniştit, puteţi apela la un evaluator pentru un raport de evaluare
Exista o evaluare in grila notariala 2016 , care cred ca este recuoscuta . Intrebarea era ca peste 10 ani , va mai fi recunoscuta aceste valori din grila ?
Adica ar trebui sa am un document , de la un evaluator autorizat , care sa spuna ca valoarea din grila este normala ?
Grila de acum 10 ani , este actual recunoscuta ca fiind corecta pentru acea vreme ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesit consultanta act apartament Doru.I Doru.I Va salut, necesit consultanta dumneavoastra. Locuiesc intr-un apartament de 20 de ani. Propietarii apartamentului sunt bunicii mei. Bunicul m-a contactat ca ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, bunica mea a murit acum 10 ani nu mai putea sa se ... Ufoozn Ufoozn Buna ziua, bunica mea a murit acum 10 ani nu mai putea sa se miste era la pat si trimitea pe cineva la magazin dupa mancare pana sa moara a facut o datorie la ... (vezi toată discuția)