avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate divorta ''de la distanta''?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate divorta ''de la distanta''?

Buna ziua,
O prietena de familie are nevoie de ajutor pentru a putea divorta cumva fara a mai face un drum de 600 de km, mai exact a avut o relatie definita prin casatorie cu un domn, insa de peste 40 de ani ei sunt separati! Intre timp fiecare dintre ei si-au refacut viata cu alt partener, iar ea acum doreste sa divorteze de acesta pentru a se putea casatori cu prietenul sau din relatia actuala.
Intrebarea este daca ea poate sa inainteze ceva acte , evident sub indrumarea unui avocat , acte pe care ulterior sa i le trimita la domiciliul acestuia , sa le trimita prin posta, curier, etc, insa fara sa mai bata un drum atat de lung!
Este de acord sa colaboreze fie cu un notar, fie cu un avocat, cu cineva care o poate ajuta in rezolvarea acestui caz.
De mentionat este ca de cate ori a discutat cu cel de care vrea sa divorteze, acesta i-a confirmat ca este de acord sa i dea divortul (el traieste cu o doamna si chiar are 2 copii care intregesc familia); mai tim sa precizez ca , casatoria intre cei doi a avut loc la primaria in care el locuieste, iar ea in prezent detine buletin de Bucuresti...
sper sa primesc ceva raspunsuri, indicatii si avem chiar dorinta sa colaboram cu un avocat, imi puteti raspunde inclusiv pe adresa mea de email: elenamihaela2u@yahoo.com sau aici,
Cu stima,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:22, 10 Iunie 2016
Buna ziua,
O sfatuiesc sa ia legatura cu un avocat din zona si acesta ii va explica cum se poate divorta.
actele de divort nu se trimit de reclamanta paratului ci de instanta sau de notar.
Suntem in Romania si modalitatile sunt altfel.
Luati legatura cu un avocat.
Desfacerea căsătoriei poate fi facuta la notar, la starea civila sau prin instanță.

Competenta teritorial este instanță de la ultima locuinta comuna a soților, cu conditia ca unul dintre ei sa mai locuiască in acea circumscriptie. Daca niciunul nu mai locuieste in raza ultimei locuinte, e competenta instanță de la domiciliul paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt despărțită în fapt de aproximativ 3 ani, și din cauza amenințărilor soțului am plecat în altă localitate, la o distanță foarte mare. pot depune aici cererea de divorț? Lucka72 Lucka72 Buna ziua . Sunt despartita In fapt de aprox. 3 ani , dupa o casatorie de 18 ani. Motivul despartirii a fost violenta sotului asupra mea si a copilului pe ... (vezi toată discuția)
Divort Ileana Muntean Ileana Muntean sunt casatorita de 13 ani ,dar de un an suntem despartiti,eu locuind in prezent in Bucuresti, adresa de domiciliu fiind de Timis....As putea intenta actiunea ... (vezi toată discuția)
Divortul de un cetatean egyptean Andreea I. Andreea I. Buna ziua! Cum as putea sa divortez de un cetatean egyptean cu care in anul 2009 luna ianuarie, m-am casatorit cu acesta in Egypt? Mentionez faptul ca in urma ... (vezi toată discuția)