Sunt despărțită în fapt de aproximativ 3 ani, și din cauza amenințărilor soțului am plecat în altă localitate, la o distanță foarte mare. Pot depune aici cererea de divorț?
Buna ziua . Sunt despartita In fapt de aprox. 3 ani , dupa o casatorie de 18 ani. Motivul despartirii a fost violenta sotului asupra mea si a copilului pe care Il avem Impreuna , fapt cunoscut de autoritatile locale , atat Politie cat si primarie . Dupa despartire , am plecat de la domiciliul conjugal Impreuna cu copilul nostru . In varsta de 16 ani , Am locuit pe la rude aprox. un an , dupa care am plecat In alta Localitate la o distanta foarte mare , asta tot ca urmare a amenintarilor sotului .
Mentionez faptul ca fiul nostru a Implinit 18 ani , iar noi nu avem bunuri de Impartit. Am cerut desfacerea casatoriei pe cale amiabila , dar nu este de acord , de.si nu am pretentii la nimic .
Intrebarea este. Pot depune cerere de desfacere a casatoriei In Localitatea In care ma aflu , doar cu viza de flotant ?
In sensul de a nu mai cheltui bani cu drumul , care de alt.fel este destul de scump
Va multumesc !
Buna seara,
NU, desfacerea casatoriei se poate pronunta numai de judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun.
Va va trebui un martor care sa poata depune marturie ca sunteti despartiti in fapt de peste 2 ani.
Nu puteti divorta unde vreti ci unde prevede legea.
Dacă depuneti unde vreti divorțul veti pierde timp si dosarul va ajunge tot la instanța competentă.
Va trebui să veniți si la proces personal.
Instanta competenta din punct de vedere teritorial in cazul cererii de divort, este judecatoria in a carei raza teritoriala se afla ultima locuinta comuna a sotilor.
Dupa cum observati din textul care reglementeaza competenta instantei in cazul actiunii de divort, mai exista si alte variante, insa cum nu ne-ati dat si alte detalii referitoare la locuinta sotului in prezent, banuiesc ca va aflati in prima varianta a dispozitiilor legale.
Instanta competenta
Art.915 n. cod de procedura civila
(1) Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cea din urma locuinta comuna a sotilor. Daca sotii nu au avut locuinta comuna sau daca niciunul dintre soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cea din urma locuinta comuna, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are locuinta paratul, iar cand paratul nu are locuinta in tara si instantele romane sunt competente international, este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are locuinta reclamantul.
..............................................................................
Divort
Miky09
Unde se introduce actiunea de divort?In localitatea de domiciliu sau în cea unde mă aflu acum cu copilul? Trebuie sa merg personal să deschid actiunea în ... (vezi toată discuția)
Divort rapid
catalina1276
Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)?
Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)