avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt despărțită în fapt de aproximativ 3 ani, și ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt despărțită în fapt de aproximativ 3 ani, și din cauza amenințărilor soțului am plecat în altă localitate, la o distanță foarte mare. Pot depune aici cererea de divorț?

Buna ziua . Sunt despartita In fapt de aprox. 3 ani , dupa o casatorie de 18 ani. Motivul despartirii a fost violenta sotului asupra mea si a copilului pe care Il avem Impreuna , fapt cunoscut de autoritatile locale , atat Politie cat si primarie . Dupa despartire , am plecat de la domiciliul conjugal Impreuna cu copilul nostru . In varsta de 16 ani , Am locuit pe la rude aprox. un an , dupa care am plecat In alta Localitate la o distanta foarte mare , asta tot ca urmare a amenintarilor sotului .
Mentionez faptul ca fiul nostru a Implinit 18 ani , iar noi nu avem bunuri de Impartit. Am cerut desfacerea casatoriei pe cale amiabila , dar nu este de acord , de.si nu am pretentii la nimic .
Intrebarea este. Pot depune cerere de desfacere a casatoriei In Localitatea In care ma aflu , doar cu viza de flotant ?
In sensul de a nu mai cheltui bani cu drumul , care de alt.fel este destul de scump
Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 07:44, 13 Noiembrie 2018
Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Lucka72, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate.

Sesizarea se face conform legii si nu depinde de locul unde aveti dvs. domiciliul in cazul dat.
Si daca nu vine personal si isi trimite avocatul?
Poate sa isi angajeze un avocat pentru redactarea si depunerea cererii de divort. Poate nici sa nu se prezinte in instanta si sa isi trimita avocatul.
Oricum ar lua-o, e necesar si important sa isi ia un avocat, pentru ca un avocat cunoaste termeni judiciari pe care ea nu ii cunoaste.
Doamna, nimeni nu va poate obliga sa stati cu cineva impotriva vointei dumneavoastra. Un certificat de casatorie nu constituie obligatia de a ramane cu partenerul pe viata. Restul tine de moralitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Miky09 Miky09 Unde se introduce actiunea de divort?In localitatea de domiciliu sau în cea unde mă aflu acum cu copilul? Trebuie sa merg personal să deschid actiunea în ... (vezi toată discuția)
Divort rapid catalina1276 catalina1276 Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)? Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria campina- prahova ... sorinavalentinap sorinavalentinap Fiul meu a băgat divort de soție la judecatoria Campina- Prahova unde aparține cu domiciliul după despărțirea de soție.inainte de a se despărți a ... (vezi toată discuția)