avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladire detinator certificat handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladire detinator certificat handicap

Sotul meu este proprietarul unui apartament, bolnav fiind are certificat de handicap in grad accentuat de cativa ani si anual mergem la verificare, data verificarii este 20.01 a fiecarui an.
Pana anul acesta a fost scutit de palata imozitului pe imobil, anul acesta am primit de la impozite si taxe adresa din care mi se aduce la cunostinta ca nu mai este scutit de la plata impozitului deoarece certificatul este eliberat in luna ianuarie 2016, cu toate ca el era in baza de date din anul trecut.
Intrebarea este: care legi se mai respecta in tara asta???Are dreptul la scutire conform certificatului de handicap?

Alte discuții în legătură

Modificari noul cod fiscal mmarcelcozma mmarcelcozma Daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns la urmatoarea intrebare . Noul cod fiscal aduce ceva modificari privind impozitul pe cladiri si terenuri apartinand ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale persoanelor cu handicap grav stelutateo stelutateo Buna ziua. Sotul la data de 10 ianuarie 2016 a capatat certificat de handicap grav. am fost si l-am depus la primarie ca sa fie scutit de plata imozitului. De ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pentru pfa daca am certificat de handicap paulhm paulhm as vrea sa-mi deschid un PFA in domeniul de dezvoltare de software.eu posed de cativa ani un certificat de handicap pe motiv de schizofrenie.ce scutiri de taxe ... (vezi toată discuția)