avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite locale persoanelor cu handicap grav
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite locale persoanelor cu handicap grav

Buna ziua. Sotul la data de 10 ianuarie 2016 a capatat certificat de handicap grav. am fost si l-am depus la primarie ca sa fie scutit de plata imozitului. De la primarie mi s-a spus ca va fi scutit anul viitor adica in 2017.
Sotul a decedat la data de 29.09.2016 . mai beneficiaza de acea scutire sau trebuia sa fie scutit in anul 2016?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: stelutateo , utilizator 12:28, 26 Ianuarie 2017
Daca ati introdus certificatul de incadrare in grad de handicap dupa achitarea impozitelor aferente an 2016,atunci titularul certificatului avea dreptul sa beneficieze de facilitatea scutirii impozitului pe bunurile in evidenta,incepand cu anul calendaristic urmator
Buna ziua. Nu l-am introdus dupa achitarea impozitului. L-am introdus in luna ianuarie si am platit impozitul in iulie 2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pers cu handicap cojocri61 cojocri61 Sunt persoana cu handicap grav pe 12 luni si conf legii sunt scutit de impozit pe cladiri si auto. Conf codului fiscal scutrea de impozit intra in vigoare cu ... (vezi toată discuția)
Impozit, scutiri pentru persoane cu dizabilitati ionut7776 ionut7776 bună..a-și avea o nelămurire...Am auzit ca în 2016 s-a dat o lege prin care,în casa în care exista o persoana cu dizabilități,este scutita de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire detinator certificat handicap taisia_t taisia_t Sotul meu este proprietarul unui apartament, bolnav fiind are certificat de handicap in grad[b] accentuat [/b]de cativa ani si anual mergem la verificare, data ... (vezi toată discuția)