avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit, scutiri pentru persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit, scutiri pentru persoane cu dizabilitati

bună..a-și avea o nelămurire...Am auzit ca în 2016 s-a dat o lege prin care,în casa în care exista o persoana cu dizabilități,este scutita de impozit..și la primăria mea vrea dovezi ca exista aceasta lege,nu sunt la curent cei din primărie..și vreau sa știu dacă chiar exista și ce trebuie făcut ca părinții mei sa fie scutiți de impozit pe locuință,mașini..vreau o lămurire,Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionut7776 , utilizator 09:23, 3 Martie 2017
Codul fiscal prevede facilitatea ca titularii deciziilor/certificatelor de incadrare in grad de handicap sa beneficieze de facilitatea scutirii de la plata anumitor taxe si impozite
Dv nu ati precizat daca vreunul dintre parintii dv sunt detinatori de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap si daca titularul documentului detine si calitatea de proprietar exclusiv sau in coproprietate al bunului imobil si mobil
părinții sunt titularii tuturor bunurilor,dar ei nu au niciun certificat de handicap,doar eu am asa ceva...dar am auzit ca nu e numaidecat sa fi titular sa scapi de anumite taxe ,ci și casa unde se afla o persoana cu handicap,sunt scutiti
M-ar interesa si pe mine daca vaduvele veteranilor de razboi au scutire de impozit pe cladiri? multumesc. Un temei legal va rog ca sa-l arat primariei.
Dar dacă trece de exemplu o mașină pe numele meu,e scutita de la anumite taxe? dacă se poate sa îmi dați și legea sa ma prezint la primărie. (dețin certificat,nu sunt minor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit persoana cu handicap oprita oprita Buna ziua; Mama mea detine o suprafata de cca.3 ha teren agricol intr-o localitate, dar in prezent se afla in grija mea, fiind persoana cu handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Scutire de plata impozitului pe cladire si autoturism pentru parintii copiilor cu handicap vera58 vera58 \"Noile prevederi arată că părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua locuinta kirilovus kirilovus Mama mea are o casa la Breaza (Prahova) si un apartament in Bucuresti. Pana in 2015 era scutita de impozitul pe cladire la Breaza si platea majorat la ... (vezi toată discuția)