avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile cumparate in timpul casatoriei,in conditiile in care fostul sot le-a inchiriat deja pe 5 ani fara sa ma consulte si cei care au inchiriat au facut acolo investitii,iar eu nu figurez in contractul de inchiriere desi el a cumparat imobilele in timpul casatoriei noastre.
ce ar trebui sa fac eu?mentionez ca el este recasatorit si are un copil.Ce taxe ar trebui sa platesc pentru dechiderea procesului si daca taxa aceea de 8% din valoarea imoilului o mai pot recupera sau o pierd.
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:40, 16 August 2009
Daca bunurile sunt pe firma mamei sotului, acestea nu pot intra in comunitatea bunurilor comune ale sotilor supuse partajului.
Daca bunurile sunt pe firma sotului dar nu puteti dovedi ca acestea au fost dobandite si cu contributia dv., ci doar cu veniturile realizate de firma, la care nu sunteti actionar/asociat, atunci aceste bunuri nu pot intra in masa bunurilor comune ale sotilor.
Va recomand sa angajati un avocat bun la partaj daca bunurile sustrase pe aceasta cale de sot din masa bunurilor comune, au o valoare consistenta! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+partaj Daniela34 Daniela34 Buna ziua, Sunt in proces de divort si as dori sa stiu daca pot deschide proces de partaj si sa il atasez la cel de divort sau sa adaug direct la dosarul ... (vezi toată discuția)
Partaj obligatoriu ? adonisalexandru adonisalexandru Am avut un apartament dobandit in urma unei mosteniri pe care l-am vandut si am cumparat (in timpul casatoriei) pt. fosta sotie si copil un ap. si pt mine o ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort carasacalca carasacalca As vrea sa impart cu sotia bunurile dar fara sa divortam.Se poate ? (vezi toată discuția)