avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce organe pot intra in casa proprietate privata pentru ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce organe pot intra in casa proprietate privata pentru a ancheta o reclamatie de munca la negru?

Buna ziua,
In propria locuinta ma ocup de croitorie, si anume creez rochii pentru diferite doamne care ma contacteaza prin intermediul paginii de facebook a "atelierului".
Clientele vin cu materialele proprii iar eu execut produsul final, incasand manopera. Lucrez la negru, nu am nici un act/firma/pfa.
Astazi mi s-a intamplat ca la proba finala a unei rochite, clienta (minora) sa vina impreuna cu mama acesteia, iar ultima mentionata mi-a cerut bon fiscal pentru manopera pentru ca i s-a parut ca cer prea mult (pretul rochiei a fost stabilit in urma cu 2 saptamani si acceptat de ambele). I-am spus ca nu ii pot da bon, ca pretul a fost stabilit in trecut si ramane acelasi, iar daca i se pare prea mult, ii pot da rochia in stadiul aproape final si resturile ramase de material si sa se duca sa o termine altcineva, dupa cum am si facut. Mama clientei s-a enervat, mi-a adresat injurii si mi-a promis ca se va "ocupa" corespunzator de mine.
In cazul acesta, ce organe abilitate pot sa raspuna la reclamatie? Poate intra cineva peste mine in casa? Care sunt procedurile legale si ce se poate intampla in cazul unei reclamatii?
Va multumesc anticipat,
Adriana.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:20, 11 Iunie 2016
Depinde si unde se va depune sesizarea.
Puteti fi invitata la Protectia Consumatorului, Anaf. Va recomand sa va infiintati o intreprindere individuala si sa intrati in legalitate.Amenzile sunt mai mari decat costurile infiintarii acestei I.I., ca sa nu mai vorbesc de linistea D-voastra...Succes.
Si la Politie - SICE puteti fi invitata daca se va depune la sesizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen pentru productie textile prin terte firme? ddragan ddragan Buna dimineata si La Multi Ani! Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile. Nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)
Pfa, neplatitor si avize de insotire a marfii denisa-m denisa-m Buna seara! Am o mare nelamurire legat de avize de primire a marfii. Sa va explic mai pe larg o situatie. Sunt pfa, neplatitoare de tva , implozit la norma , ... (vezi toată discuția)
Croitoreasa magazinului mi-a modificat gresit rochia de mireasa. cum pot obtine returnarea avansului sau schimbarea rochiei? Mihaela-Moldovan Mihaela-Moldovan Am platit un avans de 25% pt o rochie de mireasa disponibila in magazinul din Buc al unui producator spaniol. Rochia era cu 2 masuri mai mare, astfel ca mi-au ... (vezi toată discuția)