Buna ziua,
In propria locuinta ma ocup de croitorie, si anume creez rochii pentru diferite doamne care ma contacteaza prin intermediul paginii de facebook a "atelierului".
Clientele vin cu materialele proprii iar eu execut produsul final, incasand manopera. Lucrez la negru, nu am nici un act/firma/pfa.
Astazi mi s-a intamplat ca la proba finala a unei rochite, clienta (minora) sa vina impreuna cu mama acesteia, iar ultima mentionata mi-a cerut bon fiscal pentru manopera pentru ca i s-a parut ca cer prea mult (pretul rochiei a fost stabilit in urma cu 2 saptamani si acceptat de ambele). I-am spus ca nu ii pot da bon, ca pretul a fost stabilit in trecut si ramane acelasi, iar daca i se pare prea mult, ii pot da rochia in stadiul aproape final si resturile ramase de material si sa se duca sa o termine altcineva, dupa cum am si facut. Mama clientei s-a enervat, mi-a adresat injurii si mi-a promis ca se va "ocupa" corespunzator de mine.
In cazul acesta, ce organe abilitate pot sa raspuna la reclamatie? Poate intra cineva peste mine in casa? Care sunt procedurile legale si ce se poate intampla in cazul unei reclamatii?
Va multumesc anticipat,
Adriana.
Puteti fi invitata la Protectia Consumatorului, Anaf. Va recomand sa va infiintati o intreprindere individuala si sa intrati in legalitate.Amenzile sunt mai mari decat costurile infiintarii acestei I.I., ca sa nu mai vorbesc de linistea D-voastra...Succes.