Buna seara! Am o mare nelamurire legat de avize de primire a marfii. Sa va explic mai pe larg o situatie. Sunt pfa, neplatitoare de tva , implozit la norma , croitore comanda ...o veche clienta isi deschide un magazin in care comercializeaza metraje tesaturi si haine.Vine la mine sa-i lucrez 8 bluze pe care sa le comercialize in magazinul dumneaiei, ii spun ca mai mult de o factura fara tva cu bonul de casa nu pot sa-i dau .Zice o.k este bine.Termin si ii dau bluze cu tot cu facura si bon.Imi aduce un exemplar din aviz de primire a marfii (cu rubrica de tva)cum ca am primit materialele si ma pune pe mine sa complectez un alt aviz (fara rubrica de tva) cum ca i-am predat bluzele spunandu-mi ca nu poate baga produsele in magazin fara aceste avize . Intrebare : s-a comis vre-o ilegalitate pana aici???
Intr-un final imi pune pe masa un contract , sa-l semnez fireste, cica de colaborare intre magazinul dumneaiei si eu ca pfa (autorizata doar pe croitorie comanda) pe o perioada de un an de zile .Aici m-a intrigat foarte tare prezenta contractului pentru ca nu mi-a comunicat nimic inainte ,nu mi-a adus la cunostinta absolut nimic nici despre acele avize despre care inteleg ca sunt ok. Asta cum mai este ? ilegal ,nu? .....(dupa cum vedeti am o mare , ba nu , imensa problema cu ilegalitatea :) )
Va multumesc anticipat pentru orice raspun!
E vorba de aviz de insotire a marfii. Dar in cazul dumneavoastra in care dupa ce ati executat comanda cu cele 8 bucati, i-ati dat produsele cu factura si bonul fiscal de incasare a banilor pentru activitatea prestata, nu mai trebuie sa folositi avizul de insotire a marfii.
Foloseati acel aviz daca marfa nu era insotita la predare catre client, de factura. Adica factura o completati si i-o trimeteati ulterior.
Contractul stabileste principiile/conditiile de colaborare pe o perioada mai lunga. Nu e rau si e bine sa-l negociati bine de tot.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.