avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa, neplatitor si avize de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa, neplatitor si avize de insotire a marfii

Buna seara! Am o mare nelamurire legat de avize de primire a marfii. Sa va explic mai pe larg o situatie. Sunt pfa, neplatitoare de tva , implozit la norma , croitore comanda ...o veche clienta isi deschide un magazin in care comercializeaza metraje tesaturi si haine.Vine la mine sa-i lucrez 8 bluze pe care sa le comercialize in magazinul dumneaiei, ii spun ca mai mult de o factura fara tva cu bonul de casa nu pot sa-i dau .Zice o.k este bine.Termin si ii dau bluze cu tot cu facura si bon.Imi aduce un exemplar din aviz de primire a marfii (cu rubrica de tva)cum ca am primit materialele si ma pune pe mine sa complectez un alt aviz (fara rubrica de tva) cum ca i-am predat bluzele spunandu-mi ca nu poate baga produsele in magazin fara aceste avize . Intrebare : s-a comis vre-o ilegalitate pana aici???
Intr-un final imi pune pe masa un contract , sa-l semnez fireste, cica de colaborare intre magazinul dumneaiei si eu ca pfa (autorizata doar pe croitorie comanda) pe o perioada de un an de zile .Aici m-a intrigat foarte tare prezenta contractului pentru ca nu mi-a comunicat nimic inainte ,nu mi-a adus la cunostinta absolut nimic nici despre acele avize despre care inteleg ca sunt ok. Asta cum mai este ? ilegal ,nu? .....(dupa cum vedeti am o mare , ba nu , imensa problema cu ilegalitatea :) )
Va multumesc anticipat pentru orice raspun!
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
denisa-m, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:02, 6 Februarie 2014
E vorba de aviz de insotire a marfii. Dar in cazul dumneavoastra in care dupa ce ati executat comanda cu cele 8 bucati, i-ati dat produsele cu factura si bonul fiscal de incasare a banilor pentru activitatea prestata, nu mai trebuie sa folositi avizul de insotire a marfii.
Foloseati acel aviz daca marfa nu era insotita la predare catre client, de factura. Adica factura o completati si i-o trimeteati ulterior.
Contractul stabileste principiile/conditiile de colaborare pe o perioada mai lunga. Nu e rau si e bine sa-l negociati bine de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Accordare de bon fiscal sau chitanta clientului remusgrup remusgrup Buna ziua. Firma noastra este producatoare de mobilier la comanda si vanzatoare de mobilier si alte produse in magazin de desfacere cu amanuntul. Podusele ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii PaulPFA PaulPFA Buna ziua.Am un PFA cu activitatea principala comert cu amanuntul al textilelor,imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri,chioscuri si ... (vezi toată discuția)