Buna seara! Am o mare nelamurire legat de avize de primire a marfii. Sa va explic mai pe larg o situatie. Sunt pfa, neplatitoare de tva , implozit la norma , croitore comanda ...o veche clienta isi deschide un magazin in care comercializeaza metraje tesaturi si haine.Vine la mine sa-i lucrez 8 bluze pe care sa le comercialize in magazinul dumneaiei, ii spun ca mai mult de o factura fara tva cu bonul de casa nu pot sa-i dau .Zice o.k este bine.Termin si ii dau bluze cu tot cu facura si bon.Imi aduce un exemplar din aviz de primire a marfii (cu rubrica de tva)cum ca am primit materialele si ma pune pe mine sa complectez un alt aviz (fara rubrica de tva) cum ca i-am predat bluzele spunandu-mi ca nu poate baga produsele in magazin fara aceste avize . Intrebare : s-a comis vre-o ilegalitate pana aici???
Intr-un final imi pune pe masa un contract , sa-l semnez fireste, cica de colaborare intre magazinul dumneaiei si eu ca pfa (autorizata doar pe croitorie comanda) pe o perioada de un an de zile .Aici m-a intrigat foarte tare prezenta contractului pentru ca nu mi-a comunicat nimic inainte ,nu mi-a adus la cunostinta absolut nimic nici despre acele avize despre care inteleg ca sunt ok. Asta cum mai este ? ilegal ,nu? .....(dupa cum vedeti am o mare , ba nu , imensa problema cu ilegalitatea :) )
Va multumesc anticipat pentru orice raspun!
E vorba de aviz de insotire a marfii. Dar in cazul dumneavoastra in care dupa ce ati executat comanda cu cele 8 bucati, i-ati dat produsele cu factura si bonul fiscal de incasare a banilor pentru activitatea prestata, nu mai trebuie sa folositi avizul de insotire a marfii.
Foloseati acel aviz daca marfa nu era insotita la predare catre client, de factura. Adica factura o completati si i-o trimeteati ulterior.
Contractul stabileste principiile/conditiile de colaborare pe o perioada mai lunga. Nu e rau si e bine sa-l negociati bine de tot.