avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate gresit - act v/c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate gresit - act v/c

Buna seara, incerc sa ajut niste persoane mai in varsta cu niste raspunsuri.
In anii '90, intr-o comuna, s-a emis un titlu de proprietate in care figureaza "Fiu" si "MamaVitrega" ca proprietari. "Fiu" a decedat si au ramas ca si mostenitori sotia si 3 copiii. "MamaVitrega" a fost trecuta eronat in titlu si nu are mostenitori.
Acum mostenitorii (sotia +3copii) vor sa vanda si in acest sens au cerut in instanta indreptarea erorii din titlu prin scoaterea "MamaVitrega" din titlu.
In problema mai e un aspect: in timpul vietii "Fiu" si sotia face un act de v/c cu 2 din copii pe o casa+bucata teren si alt act de v/c cu copilul3 pe alta casa dar fara teren.

La sugestia copilului3, in cadrul aceluiasi proces cu refacerea titlului, se cere ca cei 3 copii sa renunte la mostenire in favoarea sotiei (mamei lor) care le va plati o sulta. Ideea ar fi sa se faciliteze vanzarea de catre cei 4 (sotia+copiii).

Intrebare: cele doua acte de v/c (intre parinti si copii) sunt in vre-un pericol daca acum, la proces, copiii sunt de acord cu renuntarea la mostenire in schimbul sultei?

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor fara unul din mostenitori madina71 madina71 As avea urmatoarea speta, cam incurcata zic eu: 1. In 1986, dupa moartea bunicului, bunica mea si 6 din cei 10 copii ai sai renunta doar la casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Stingere sulta, obligatie de plata stabilita in 1989 B_Petro B_Petro Buna ziua. Parintii mei au cumparat impreuna un imobil, apoi au divortat. Noi suntem 5 copii, iar la divort toti am ramas cu mama, in urma partajului mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune toobz toobz buna ziua,in urma decesului mamei am facut succesiunea si mostenitorii sunt 3 copii plus sotul mamei .dupa discutii avute impreuna am decis de comun acord ca ... (vezi toată discuția)