avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara,

Imi cer scuze ca revin si apelez din nou la bunavointa d-voastra.
Am o intrebare in ceea ce priveste semnarea unui contract de vanzare cumparare al casei parintesti.In urma decesului parintilor,noi,fratii(suntem 3 frati),am facut dezbaterea de mostenire si avem fiecare certificatul de mostenitor.Problema este ca intre timp,unul din fratii mei a decedat.Acesta,are la randul lui 2 copii.Copiii fratelui,sotia acestuia,celalat frate si eu vom putea semna actul de vanzare al casei?Sau vaduva fratelui meu si copiii au de facut si alte demersuri.

Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: dory61 , utilizator 16:03, 12 Iunie 2016
Vaduva fratelui si copiii trebuie sa dezbata succesiunea de pe urma celui decedat.

Apoi pentru a putea vinde casa, va trebui sa semnati toti mostenitorii, inclusiv vaduva fratelui decedat si copii acestuia.
Car3men a scris:

Apoi pentru a putea vinde casa, va trebui sa semnati toti mostenitorii, inclusiv vaduva fratelui decedat si copii acestuia.

Corect partial, caci nu avem de unde sa stim cum se dezbate succesiunea, cine o accepta si cine renunta, adica vaduva si copiii dansei.
Trebuie dezbatuta succesiunea si in urma decesului fratelui dvs.La incheierea actelor juridice de catre minori trebuie avute in vedere prevederile art.40-41 NCC.privind capacitatea de exercitiu.
Va multumesc foarte mult!
S-aveti o zi frumoasa.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mostenitorii parintilor sunt doi frati. la succesiune ... Mariana Scurtulescu Mariana Scurtulescu Buna ziua, Mostenitorii parintilor sunt doi frati. La succesiune s-a stabilit de comun acord ca toate bunurile(pamant, casa etc) sa fie proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Succesiune dobro dobro Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune cu fratii mei trei la numar din care unul este decedat.Acesta din urma are trei copii.Succesiunea este pe bunurile lasate ... (vezi toată discuția)
Mostenire dmhyou dmhyou buna ziua, situatia este: sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)