avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune cu fratii mei trei la numar din care unul este decedat.Acesta din urma are trei copii.Succesiunea este pe bunurile lasate de parintii nostri. Ce parti trebuie sa chem la dezbaterea succesiunii, si in ce conditii?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:42, 16 Noiembrie 2019
Ii chemați pe frații in viata si pe moștenitorii fratelui decedat.
În condiții amiabile, la notar, iar în condiții de neînțelegeri, la instanță.
Copii fratelui decedat, trebuie sa aiba succesiunea dezbatuta dupa parinti lor decedati?
Dacă fratele a murit înaintea ambilor parintii, nu. Vor veni direct la succesiunea bunicilor, împreună cu unchii si mătușile in viata.
Dacă fratele a decedat după ambii părinți, întâi se va dezbate succesiunea bunicilor, și ulterior vor trebui să dezbată și moștenirea părinților lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)