avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Primar in arest
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Primar in arest

Buna ziua. Daca un primar este arestat in timpul mandatului lui, se fac alegeri anticipate sau primar ramane vicele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 12 Iunie 2016
Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv.

În caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor locali în funcţie, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei, şi care va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de primar pe perioada exercitării funcţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local cu atributii de viceprimar gh3gh1 gh3gh1 pe perioada suspendarii unui primar, consilierul local care indeplineste temporar atributiile viceprimarului este asimilat cu o functie de demnitate publica si ... (vezi toată discuția)
Consilier personal al primarului rocco tm rocco tm pot fi demisi consilierii personali ai primarului aflat in arest preventiv, cu mandat suspendat dar nu incheiat? conform legii 215, acestia sunt numiti de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna primar aleko27 aleko27 Buna ziua. In cazul in care primarul este plecat in concediu de odihna si functia de viceprimar nu este ocupata, cui ii sunt delegate atributiile primarului ... (vezi toată discuția)