Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cum trebuie contestata decizia de preaviz de concediere formulata de firma la care lucrez:
Am primit o nota de preaviz in care scrie ca o sa fiu concediat din motive economice precare ale societatii. S-a invicat legea 75 (1) din legea nr 53/2003-codul muncii, modificata prin legea nr. 40/2011.
Nu s-a notificat de ce am fost eu ales si nu alta persoana. In realitate directoarea nu m-a avut la inima si in repetate randuri a tipat la mine ca la ultimul om. Cui trebuie sa ma adresez in acest caz si unde trebuie sa ma interesez sa vad daca firma are intr-adevar probleme financiare ca sa poata sa ma dea afara. Specific ca am primit contract pe nedeterminat in urma unui concurs.
Directoarea vroia sa aducem profit firmei, activitatea firmei fiind desfasurata pe un site de licitatii si nu putea fi influentata de catre angajati.
Pot sa depun contestatie si la firma ITM?
Nu aveti ce contesta inca ... dvs ati primit doar o instiintare de preaviz.
Dupa comunicarea decizia de concediere, aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a o contesta la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca.
ITM-ulnu are in atributii constatarea legalitatii sau nelegalitatii unei decizii de concediere.
Concediu medical suspenda perioada de preaviz, asa cum reiese din textul art.75 alin.3 C.mun. (In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2). ).
Astfel, durata preavizului se prelungeste cu durata concediului medical.
Preaviz si c.o.
Viovas
Buna ziua.
Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)