avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire proprietate comuna privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire proprietate comuna privata

Buna ziua!
O mare parte din vecinii mei doresc sa aloce fiecarui apartament un anumit loc de parcare. Terenul este al asociatiei de proprietari, se intrepatrunde cu spatiul verde si pe dedesubt trec sigur tevi de canalizare, cred ca si de apa si cabluri de curent. Sunt 37 de locuri de parcare pentru 34 de apartamente, evident nu ajung pentru ca majoritatea avem 2-3-4 masini. As avea nevoie de o opinie calificata care sa ne sfatuiasca cum sa ne protejam PERFECT LEGAL de situatiile in care, daca ajungem la acea impartire, unii sa nu poate construi garaje/ copertina/ cotet pe spatiul alocat, sa nu ingradeasca locul, sa blocheze accesul la acele utilitati sau, si mai grav, sa vanda apartamentul cu tot cu 'locul' de parcare. Eu am propus montarea de blocatoare cu cheie comuna si bun simt, sa nu ocupam mai mult de 1 loc ( oricare este liber) pentru fiecare apartament, dar vecinii insista sa fie alocate strict ( printr-o intelegere verbala...). Am avut in trecut experiente cu depozitarea deseurilor pe peretele blocului, blocarea spatiului interior si exterior cu diverse, cresterea maidanezilor sub geam, chiar nu ma pot baza doar pe bun simt si educatie, exclus sa am doar increderea de partea mea. E legal sa facem impartirea acestui spatiu? Cum pot preveni orice neajuns produs de impartire?
Cel mai recent răspuns: Anne_Motorga , utilizator 09:30, 16 Iunie 2016
Buna seara,
Pai cred ca e simplu, fiecare apartament are dreptul la un loc de parcare. Cel putin asa face si ADP-ul. Cine vrea suplimentar sa plateasca.
Avsand in vedere ca terenul apartine asociatiei de proprietari,adunarea generala poate hotari atat modalitatea de repartizare cat si restrictia de a nu se executa acoperiri,ingradiri,garaje
Stiti cumva si ce poate face concret asociatia in cazul in care unii membri nu vor respecta destinatia de parcare? Am citit ca, in cazul nerespectarii regulamentului intern, asociatia cere sprijin politiei si departamentului delegat din primarie, nu poate sanctiona incalcarea lui... Mi se pare multa bataie de cap. Exista vreo solutie salvatoare pentru cazuri de genul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de parcare fotbalistul fotbalistul Astazi am avut cateva neplaceri. 1. As vrea sa stiu si eu daca asociatia de proprietari este implicata in vreun fel in obtinerea locurilor de parcare din ... (vezi toată discuția)
Parcare de resedinta Roxana Gabriela Roxana Gabriela Buna seara, Mai am nevoie de un sfat: parcarea din fata blocului tocmai a fost impartita si locurile se vor plati. Eu am masina in leasing si se pare ca ... (vezi toată discuția)
In spatele unui bloc, pe o alee infundata au fost desfintate ... TeoMateo TeoMateo In spatele unui bloc, pe o alee infundata au fost desfintate garaje construite ilegal, iar spatiul a fost amenajat, asfaltat si marcate locuri de parcare ... (vezi toată discuția)