Din cate cunosc din Legea 215/2001, validarea primarului se face in termen de 20 de zile de la desfasurarea alegerilor, in camera de consiliu, prin ordin al prefectului, care se citeste cu ocazia primei sedinte de consiliu care este convocata de prefect. Eu am mai multe dosare de corupere a alegatorilor fata de cel care a iesit primar, in lucru, din perioada campaniei electorale si din precampanie: trei la Parchetul de pe langa Judecatoria competenta teritorial si unul la Parchetul General pentru ca a implicat si senatori mita electorala de care aveam cunostinta. POT ATACA ACEASTA VALIDARE A PRIMARULUI IN CONDITIILE DATE, DESI NU AM CALITATE DE CONSILIER, DE CONTRACANDIDAT ETC, ci de reprezentanta a societatii civile si a presei? Daca da, in cat timp, incepand de cand si unde? Presupun ca la instanta de Contencios Administrativ. Legea 215/2015 nu ma lamureste foarte clar, spune doar despre atacarea situatiei de invalidare, nu de validare, in conditiile date. Motivul de existenta a dosarelor penale de mita electorala clar probata mi se pare un motiv suficient de temeinic pentru atacarea validarii primarului pana la pronuntarea Parchetului si efectuarea de cercetari. Mita electorala consistenta, de natura sa influenteze rezultatul alegerilor. Va multumesc.
Art. 386 Noul Cod Penal Coruperea alegătorilor Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate.
CAPITOLUL III
Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate
Art. 386
Coruperea alegătorilor
(1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.
Foarte simplu si la obiect, plangere la DNA in afara de Parchet poate fi o sesizare la Avocatul Poporului si DIICOT ( de ce DIICOT, si ei se ocupa de crima organizata iar aceasta corupere face parte din categoria crimei organizate ).
Orice documentatie, martori, filmari, inregistrari puteti sa le puneti la dispozitia organelor de ancheta, este foarte benefica, fara frica - fara teama ca asa de 26 ani tot ne chinuim cu asa zisi baieti destepti, iar viitorul copiilor nostri este compromis pe 50 ani.
Potrivit dispozițiilor art. 58 alin. 2 din Legea 215/2001 invalidarea alegerii primarului se poate pronunța în cazurile prevăzute la art. 31 alin. 4 din același act normativ, respectiv numai în cazul în care s-ar constata încălcarea condițiilor de eligibilitate sau dacă alegerea s-a făcut prin fraudă electorală, constatată în condițiile legii privind alegerea autorităților administrației publice locale.
Alegere viceprimar
bil63
Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)