avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflicte cu asociatia!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflicte cu asociatia!

Buna seara!
Am o situatie la care nu gasesc solutia:
Ma gasesc in fata unui conflict cu asociatia de proprietari, mai precis cu cele doua doamne care ocupa functiile de casier si presedinte, care refuza sa-mi aprobe cererea de debransare si aprobare a montarii unui contor de gaz pe motiv ca am o suma restanta de plata, suma reprezentand niste penalitati neachitate. Problema este ca aceste doamne refuza sa-mi aduca la cunostinta orice lamurire privind aceste penalitati, desi am intreprins toti pasii necesari. Astfel eu sunt pus in fata unui fapt fara sa mi se aduca lamurire. Precizez faptul ca asociatia a avut multe erori de acest gen de-a lungul timpului atat in ceea ce ma priveste cat si in alte cazuri, fapt ce-mi alimenteaza mie suspiciunile vis-a-vis de corectitudinea acestor evidente.
Intrebari:
Cui ma pot adresa pentru a verifica daca aceasta suma este corecta si totodata de a verifica istoricul activitatii asociatiei in ceea ce priveste calculul datoriilor mele?
Cui ma pot adresa pentru a reclama tratamentul grosolan la care am fost supus in relatia cu asociatia?
Ce pot face pentru a ma detasa de acest sistem in cel mai scurt timp posibil?
Multumesc anticipat, Virgil!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:46, 12 Iunie 2016
In mod normal nimeni nu va poate obliga sa alegeti sau nu un furnizor anume. Este dreptul dumneavoastra sa alegeti.

In ceea ce priveste datoriile neplatite, fiind constituite din penalitati, nu aveti obligatia sa le platiti, dar asta nu puteti obtine decat in instanta.

Daca totusi nu va debranseaza, faceti o sesizare primariei, prin serviciul de relatii cu asociatiile de proprietari.

Mult succes
Faptul ca cei din conducerea asociatiei nu-si dau acordul pentru debransare pe motivul ca solicitantul are debite catre asociatie, este corect.
Acel acord trebuie dus la furnizorul de agent termic si prin aceasta presedintele si administratorul confirma ca solicitantul debransarii nu are debite fata de asociatie. Ori daca realitatea este alta, cei doi incalca legea daca declara ceva fals.
Faptul ca cei ce conduc si administreaza asociatia, nu isi fac treaba, nu administreaza corect conform legii 230/2007, nu dau explicatii, nu raspund la sesizari..., acestea sunt motive suficiente ca proprietarii sa-si aleaga alti oameni in aceste functii.
Puteti sesiza serviciul asociatii de proprietari din subordinea primariei sa va ajute, sa intervina daca presedintele si administratorul nu respecta legislatia.
Pentru "tratament grosolan" adresati-va politiei.
@virgil_yo,

.... pe motiv ca am o suma restanta de plata, suma reprezentand niste penalitati neachitate.

Greseala, deocamdata va apartine: aceasta suma - ca sunt penalitati sau altceva, nu au aparut din senin pe lista de plata, probabil ca figureaza de mai mult timp, dar gandind ca si
@tudorsad :
...fiind constituite din penalitati, nu aveti obligatia sa le platiti...

Asfel, desi au fost listate si afisate penalitatile nu va incurcau de fel, dar iaca, acum cand aveti mai multa nevoie, "a aparut" conflictul cu asociatia...
Desigur, poate aveti dreptate, insa trebuie sa dovediti, da? Va adresati asociatiei sa va intocmeasca o situatie a penalizarilor. Nu va raspund la notificare, aveti un atuu in mana in caz de ... instanta.
In rest ce sa va zic - cititi cu atentie ce scrie pentru dvs. @Adriantot si procedati in cosecinta si cand mai aveti neclaritati cu lista de plata, stiti f. bine ca aveti dreptul sa contestati modul in care s-au facut repartizarile sumelor de plata, inclusiv acele penalizari, insa contestatiile da le faceti la timpul lor nu cand va ajunge cutitul la os .
Si eu va urez succes!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2016
Adam Grecu, utilizator
virgil_yo a scris:

Cui ma pot adresa pentru a verifica daca aceasta suma este corecta si totodata de a verifica istoricul activitatii asociatiei in ceea ce priveste calculul datoriilor mele?
Cui ma pot adresa pentru a reclama tratamentul grosolan la care am fost supus in relatia cu asociatia?
Ce pot face pentru a ma detasa de acest sistem in cel mai scurt timp posibil?

1-Aveti 2 variante
Fie in temeiul dispart 55 din L nr 230/2007 solicitati oficial serviciului specializat din cadrul primariei sa exercite control financiar contabil asupra activitatii asociatiei fie,puteti contracta in nume personal expertiza financiar contabila prin expert CECCAR
2-Tot serviciul din primarie legal se poate implica,dar ,de cele mai multe ori,inspectorii serviciului refuza sa se implice in solutionarea polemicilor intre memebrii asociatiei de proprietari
3-Ca sa va puteti detasa...singura varianta viabila ar fi sa va mutati din imobil de locuit in comun,care este guvernat de anumite dispozitii interpretate uneori dupa propriul interes de catre aceia care ocupa functii de reprezentare in structurile asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator bloc, functionar public? timpuriu timpuriu prin atestatul primit de la primarie adiministratorul de bloc se poate asimila functionarilor publici si in cosecinta sa raspunda ptr abuzurile pe care le fac ... (vezi toată discuția)
Acces documente asociatie proprietari (bloc) wideace wideace Am mostenit o locuinta intr-un bloc unde intretinerea este f. mare, asa ca m-am gandit sa verific daca cheltuielile sunt legale. In acest sens am formulat o ... (vezi toată discuția)
Pe cine sesizez in cazul in care mi-a fost introdus plata 100% la toate serviciile de la care sunt debransat ? vasile2014 vasile2014 Desi m-am debransat legal de multi ani de la serviciul de gaze, de la energie termica( fiind singurul imobil debransat), cat si instalare de apometre, ... (vezi toată discuția)