avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

CNADR a constatat in luna mai 2016 ca in data de 29 noiembrie 2015 o masina (tip autoturism) a circulat pe un drum european fara a avea rovinieta. Drept pentru care e emis in luna mai un proces verbal de constatare a lipsei rovinietei care a ajuns la firma de care apartinea respectivul autoturism pe data e 2 iunie 2016.
Deci data infractiunii este 29 noiembrie 2015, constatrea ei este luna mai 2016, iar in iunie s-a primit procesul verbal.
Intrebare: firma poate contesta cu succes procesul verbal, tinand cont ca intre data comiterii infractiunii si data constatarii acesteia au trecut aproape 6 luni?
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2016
NeaguCatalinGabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:57, 13 Iunie 2016
Firma are dreptul legal prevazut si garantat de acces neingradit la justitie
Eventuala plangere va genera hotarare defavorabila firmei,avand in vedere ca au fost respectate termenele de prescriptie atat de 6 luni de la constatarea contraventiei cat si de 2 luni pentru comunicarea PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie rovinieta expirata constatata dupa 6 luni CristinaPolgar CristinaPolgar Buna ziua, Este legal ca dupa 6 luni sa se intocmeasca proces verbal de constatare a unei contraventii? Mai exact: am primit de la CNADR in luna ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta hiperbola hiperbola am primit un PV ce donstatare azi 07.02.2017. PV intocmit in 17.01.2017, agentul constator , constată in data de 17.01.2017. că am circulat fara ROvinieta ... (vezi toată discuția)
Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)