avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CI- noua lege a indemnizatiei iulie 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CI- noua lege a indemnizatiei iulie 2016

Buna ziua,

Avand in vedere ca serviciile competente raspunzatoare de aceasta problematica nu mi pot da un raspuns coerent, apelez la dumneavoastra pt a ma clarifica.

Datele problemei: Copil nascut in 2015, 12 august. Din august 2014- ianuarie 2015, nu am avut contract de munca, nu am realizat venituri. Prin urmare, dupa trminare concediului medical post-natal, mi-am reluat activitatea(alt angajator)

(din mai 2012-august 2014, ianuarie 2015-prezent am avut contract de munca)

In momentul de fata, data fiind noua lege a indemnizatie, as putea cumva sa beneficirez de stimulentul de insertie.

Mentionez ca dupa term CM, nu am fost inregistrata ca fiind in CIC fara indemnizatie....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 13 Iunie 2016
Potrivit proiectului de modificare a Normelor de aplicare a OUG 111/2010
Art. III – Persoanele care înainte de intrarea în vigoare a Legii nr.66/2016 nu îndeplineau condițiile de acordare a drepturilor prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, cu modificările și completările ulterioare, pot solicita stabilirea dreptului după data de 1 iulie 2016, dacă se încadrează în condițiile prevăzute de art. 2 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, astfel cum a fost acesta modificat prin Legea nr.66/2016.

Prin urmare, dupa intrarea in vigoare a Legii 66/2016, perioada eligibila pentru CCC in cazul dvs. va fi septembrie 2013 - august 2015./b], sens in care , din cele mentionate de dvs. puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC/stimulentul de isnertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 66/2016 reluare concediu ingrijire copil Kozma_Zsolt Kozma_Zsolt Buna ziua, ma numesc Zsolt si doresc sa ma ajutati cu un raspuns privind reluarea concediului crestere copil ( CCC ) conform legii 66/2016. Situatia mea ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului cliviaus10 cliviaus10 Sunt mama unui copil de un an si sase luni. Am revenit la munca cu cateva zile inainte de a implini copilul un an. Sunt in perioada in care dispun de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil asbuchea asbuchea Sunt in concediu ingrijire copil pana la 2 ani din august 2015. Sunt salariata si am si un PF.Cand am depus actele am depus numai veniturile din contractul de ... (vezi toată discuția)