avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura iesire din tara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura iesire din tara minor

Buna ziua. Aud zvonuri cum ca incepand cu data de 01.07.2016 la iesirea din tara cu un copil minor nu mai este nevoie de procura din partea celuilalt parinte. Fac referire la familiile divortate cu custodie comuna. Daca se poate as avea nevoie de ceva lamuriri in acest sens. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:49, 13 Iunie 2016
Nu este adevarat. In primul rand nu este vorba de custodie si de exercitarea autoritatii parintesti in comun. parintele care nu calatoreste cu copilul trebuie sa si dea acordul ca acesta sa paraseasca teritoriul Romaniei pe perioada stipulata in act.
In plus nu este vorba de o procura ci de o declaratie consimtamant, care se da in forma autentica la notar.
Am inteles. Atunci se modifica valabilitatea consimtamantului sau..... A fost un reportaj/stire si la TV in urma cu aprox o luna in aceasta privinta. Se spunea ca acest consimtamant facut in fata notarului s-ar face pt o perioada de 3 ani( nu ar fi nevoie de alt document pt fiecare iesire din tara ). Multumesc
Inca nu s-a modificat nimic in lege.
In declaratia acord, parintele poate declara ca e de acord cu calatoria coplului in tara x si poate trece o perioada mai mare de timp ca ex iunie 2016-septembrie 2017 si nu are nimeni ce va face.
WOW! Ce bine! Si poti iesi de cate ori vrei din tara, fara sa mai dai explicatii. Dar la intocmirea pasaportului mai este nevoie de ambii parinti?
poti iesi de cate ori vrei in intervalul precizat insotit de persoana precizata in act si in destinatiile precizate in acte, atfle se impune intocmirea altei declaratii care prevad situatiile noi.
Pentru Pasaport se impune consimtamantul ambilor parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil Cati L. Cati L. Buna ziua, As dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru ca tatal sa poata iesi cu copilul in afara tarii? Aceste documente trebuie legalizate? Sau este ... (vezi toată discuția)
Ajutor ana_lucia ana_lucia buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate crisa.criss crisa.criss Buna seara, Eu urmeaza sa lucrez pentru o perioada de 2 ani in Belgia insa aici in tara vor ramane parintii, sotul si cele doua fiice in varsta de 4 si 8 ... (vezi toată discuția)