avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referat abatare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referat abatare disciplinara

Buna ziua,

Daca am constatat o abatere disciplinara in urma cu o saptamana, pot face referatul cu data de azi? In cat timp pot sesiza o abatare disciplinara conform legii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 13 Iunie 2016
Da, il puteti face referatul cu data de azi .. important este ca angajatorul sa respecte cele doua termene de aplicare a sanctiunii prevazute in art.252 alin.1 C.mun.

Art. 252 C.mun.
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
.....
Ok, multumesc. Si incepand cu data de azi curge termenul privind inceperea cercetarii disciplinare?

Multumesc.
Incepand cu data inregistrarii referatului privind savarsirea abaterii disciplinare, se poate demara cercetarea disciplinara a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetarea disciplinara prealabila petricap petricap In data de 20.09.2013 mi s-a emis decizia de cercetare disciplinara in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile. [b]Care este data limita pana la ... (vezi toată discuția)
Instiintare abatere disciplinara corinarusu24 corinarusu24 Instiintarea angajatorului despre abaterea disciplinara este obligatorie? In caz afirmativ, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Termen aplicare sanctiune disciplinara la locul de munca roxynice roxynice Va rog sa ma lamuriti daca se poate, daca am savarsit o abatere disciplinara in data de 27 octombrie 2012 si in data de 18 ianuarie 2013 am fos informat ca ... (vezi toată discuția)