avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite platite pentru o suprafata mai mare decat ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite platite pentru o suprafata mai mare decat realul

buna ziua
va rog sa ma ajutati cu un raspuns, mai concret un contribuabil persoana fizica, a achitat un impozit pe cladiri ]n perioada 2013-2015 pe o suprafata mai mare decat este in realitate.Contribuabilul solicita restituirea impozitului pe cladiri plus dobanzile aferente.Va rog sa-mi comunicati baza legala prin care se calculeaza dobanzile, am calculat cf Codului de procedura Fiscala art 183, aliniatul 4, dar mi s-a comunicat de catre sefa compartimentului juridic ca nu e corect , dobanzile se calculeaza la cursul inflatiei BNR. Nu gasesc baza legala. Multumesc
Cel mai recent răspuns: anaangela , utilizator 12:40, 17 Iunie 2016
Dobanda trebuie calculata conform rata inflatie precizata de institutul national de statistica
Dobânzile se stabilesc potrivit codului de procedură fiscală, art.174, alin 5.

ART. 182 Dobânzi în cazul sumelor de restituit sau de rambursat de la buget
(1) Pentru sumele de restituit sau de rambursat de la buget, contribuabilul/plătitorul are dreptul la dobândă din ziua următoare expirării termenului prevăzut la art. 168 alin. (4) sau la art. 77, după caz, până la data stingerii prin oricare dintre modalitățile prevăzute de lege. Acordarea dobânzilor se face la cererea contribuabilului/plătitorului.
...
(4) Nivelul dobânzii este cel prevăzut la art. 174 alin. (5) și se suportă din același buget din care se restituie ori se rambursează, după caz, sumele solicitate de contribuabil/plătitor

art 174, alin 5
(5) Nivelul dobânzii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.

[ link extern ]
Multumesc,
Dar tot am o nelamurire, contabila sefa a Primariei insista ca dobanzile la sumele achitate in plus, se fac la cursul BNR, eu nu gasesc nici o baza legala in acest sens si nici doamna contatabila nu imi spune procedura sau baza legala.
Solicitați în scris baza legală.Sunt obligați să va răspundă în termen de 30 de zile.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re: termen rambursare tva Mihaela Tatiana Mihaela Tatiana buna ziua. Am urmat. intrebare: nu mai este valabil termenul de 45 de zile de solutionare a decontului de tva cu optiune de rambursare? Am inteles ca, [b]pt ... (vezi toată discuția)
Taxă auto Pataadriana Pataadriana Dacă deja am depus actele pentru restituirea taxei auto și nu am știut și nu am specificat nimic de dobîndă ar trebui să revin să mai depun o cerere ... (vezi toată discuția)
Calculul dobanzii legale treidecinci treidecinci In urma hotararii definitive a curtii de apel, Casa de Pensii trebuie sa-mi returneze o suma de, sa zicem, 100 lei - la nivelul lunii aprilie 2008. Care este ... (vezi toată discuția)