avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA re: termen rambursare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

re: termen rambursare tva

buna ziua.
Am urmat. intrebare: nu mai este valabil termenul de 45 de zile de solutionare a decontului de tva cu optiune de rambursare? Am inteles ca, pt contribuabilii mijlocii s-a renuntat la un termen, si se vor rambursa sumele in ordinea vechimii lor. Nu am gasit nimik oficial in acest sens. Oare noi, ca si contribuabili avem termene limita de depunere a o mie de declaratii iar statul, pt ca e stat, ere numai privilegii? Si inca ceva. Daca mai este in vigoare acest lucru (adica solutionarea dec. in termen de 45 de zile de la data inregistrarii lui), atunci mai este valabil si faptul ca, dupa aceste 45 de zile am dreptul ca si contribuabil sa solicit calcularea de dobanzi(sau penalitati) de intarziere? Lasam deoparte faptul ca un contribuabil, daca nu-si inregistreaza declaratiile, Fiscul calculeaza AUTOMAT penalitati, dar pt intarzierile lor, tb sa solicite contrib. calculul acestor penalit (de care vorbeam mai sus). Si asta doar pt a vedea ei cine a indraznit sa le ceara bani, ca sa recurga apoi la ceea ce stiu ei sa faca mai bn : sicane, controale peste controale, etc....
Astept raspuns la intrebarea mea......mai sunt valab
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:23, 22 Septembrie 2009
da, e valabil tot ce spuneti mai sus , din pacate absolut tot, inclusiv acolo unde atrageti atentia ca termenele nu sint respectate .
Uitati si temeiul legal ( doar pentru valabilitatea termenului de rambursare ), pentru restul , nici eu nu am vazut norme, ci doar o esalonare a platilor de tva in ordinea vechimii cererii
Art. 124 cod procedura
Dobânzi în cazul sumelor de restituit sau de rambursat de la buget
(1) Pentru sumele de restituit sau de rambursat de la buget contribuabilii au dreptul la dobândă din ziua următoare expirării termenului prevăzut la art. 117 alin. (2) sau la art. 70 *) după caz. Acordarea dobânzilor se face la cererea contribuabililor.

(2) Dobânda datorată este la nivelul majorării de întârziere prevăzute de prezentul cod şi se suportă din acelaşi buget din care se restituie ori se rambursează, după caz, sumele solicitate de plătitori.

*)art 70: Art. 70

Termenul de soluţionare a cererilor contribuabililor

(1) Cererile depuse de către contribuabil potrivit prezentului cod se soluţionează de către organul fiscal în termen de 45 de zile de la înregistrare.

(2) În situaţiile în care, pentru soluţionarea cererii, sunt necesare informaţii suplimentare relevante pentru luarea deciziei, acest termen se prelungeşte cu perioada cuprinsă între data solicitării şi data primirii informaţiilor solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen rambursare tva Mihaela Tatiana Mihaela Tatiana buna ziua. Am urmat. intrebare: nu mai este valabil termenul de 45 de zile de solutionare a decontului de tva cu optiune de rambursare? Am inteles ca, pt ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva smarius22 smarius22 Buna ziua! As dori un sfat in legatura cu problema cu care ma confrunt. Firmei mele, avand CAEN 0111 i se aplica taxarea inversa, deci nu mai pot compensa ... (vezi toată discuția)
Impozite platite pentru o suprafata mai mare decat realul anaangela anaangela buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns, mai concret un contribuabil persoana fizica, a achitat un impozit pe cladiri ]n perioada 2013-2015 pe o ... (vezi toată discuția)