Buna ziua!
Ma poate ajuta si pe mine cineva, va rog!
Daca sunt ales intr-o functie publica va trebui sa suspend activitatea pe care o prestez(comert cu amanuntul), corect?
Daca sotia mea deschide un PFA cu acelasi obiect de activitate cum pot sa transfer stocul de marfa existent? Obligatiile fiscale se pot transfera odata cu stocul? Adica plata impozitului aferent stocului! Daca este nevoie revin cu detalii!
Va multumesc!
Veti vinde marfa cu factura catre celalalt pfa. Cand depuneti actele pentru suspendarea activitatii pfa, o sa depuneti si d220 prin care se recalculeaza impozitul pe venit si celelalte contributii platibile anticipat in 2016 si veti depune si d200 pentru perioada de functionare in 2016 si veti plati impozitul si contributiile pe total realizari. Deci sa fiti pregatit si cu valorile veniturilor si cheltuielilor deductibile din 2016.
Daca cumva ati depus d600, acum la suspendare depuneti si d601 pentru a va scoate din evidenta ca platitor la contributia la pensie pe pfa.
Suspendare pfa
raulroman
Situație: doresc sa intru în concediu creștere copil și trebuie sa suspend activitatea PFA unde mai am de plătit pentru anul trecut în jur de 3500 de lei ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa
alisaelena
Buna seara,
Am deschis un PFA cu obiect de activitate frizerie. Dupa obtinerea CUI-ului la ONRC trebuie sa ma duc in 15 zile la ANAF cu 220 si 600. Trebuie ... (vezi toată discuția)