Buna ziua. Tocmai mi-am suspendat activitatea ca PFA pt a putea beneficia de indemnizatia pt cresterea si ingrijirea copilului. As dori sa stiu ce mai am in continuare de facut. Am inteles ca trebuie sa merg la ANAF, dar nu stiu cu ce acte si ce trebuie sa depun acolo. Mai am de mers si in alta parte? De asemenea, as dori sa stiu daca se poate ocupa sotul de depunerea actelor, declaratiilor etc, deoarece sunt insarcinata in 39 de sapt si nu imi surade ideea de a tot umbla si a sta pe la cozi...Va multumesc!
Da, se poate ocupa sotul cu depunerea declaratiilor dar dumneavoastra le semnati.
Sa aveti platite care trebuiau facute pana la data cand ati obtinut decizia de la registrul comertului, toate obligatiile pentru pfa pentru acest an dar si din anii precedenti.
Veti depune alaturi de copia dupa decizia de la registrul comertului d220 prin care optati sa vi se recalculeze perioada pentru platile anticipate la impozitul pe venit si cass si d200 cu situatia realizata pe aceste luni din 2016. Apoi veti primi acasa deciziile de impunere.
Daca ati depus in luna ianuarie 2016 d600 pentru inregistrarea ca platitor la contributia la pensie, acum depuneti d601 pentru a va scoate din evidenta.