Locuiesc in Cluj-Napoca si am o problema in blocul in care locuiesc: apartam. meu este situat pe coloana de mijloc , are 2 cam. si spatiul e extrem de mic. Vecinul din dreapta ( care are apartam. pe colt cu 3 cam.) s-a apucat sa-si removeze apartam. , a spart si a mutat la pereti ( habar n-am daca are sau nu aprobare pt. asa ceva) si acuma si-a dat seama ca dupa toate transformarile astea nu are un hol unde sa-si depoziteze bicicletele si pantofii si vrea sa-si prelungeasca usa apartam.pana aproape de a mea, deci sa inchida din spatiul comun al blocului. Evident eu nu-s de acord ( spatiul e ff mic si fac fff mare galagie, absolut orice se aude de nu se poate odihni omul in casa lui).
Deja , in mom. in care va scriu a inchis holul blocului pt. a si-l face parte integranta din apartam. sau peste vointa mea ( desi i-am spun de nemumarate ori ca nu sunt de acord, a inceput sa ma ameninte ca -mi va face viata un calvar si daca sunt de acord si daca nu si a zis ca nu-l intereseaza nici daca se va ajunge la tribunal.......el tot isi pune usa unde vrea el!) ,deci...... eu ce pot sa fac? Exista vreo lege care sa-i interzica sa faca acest lucru si implicit daca va muta usa aceea sa-i fie aplicata vreo amenda si sa fie obligat sa-si strice "lucrarea'?
Astept urgent un rasp.
Va multumesc anticipat.
Este cert un abuz din partea vecinului , prin care aduce atingere dreptului dvs.de proprietate. Reclamati-l si va fi obligat sa repuna lucrurile in situatia lor initiala.
Bineinteles ca exista o lege! Legea constructiilor!
Faceti imediat plangere la Inspectoratul de Stat in Constructii si la directia Disciplina in Constructii din cadrul Primariei in a carei raza se afla imobilul.
Holul este parte comuna a blocului si fiecare apartament are o cota parte indiviza din partile comune , cota parte care este stipulata in contractul de vanzare cumparare al fiecarui apartament. Practic acest vecin nu va putea NICIODATA sa inchida acel hol decat daca are ACORDUL TUTUROR PROPRIETARILOR!
SUCCES!
=D>
Faceti sesizare , asa cum va indrumat dl. Mihai si in acelasi timp reclamati la asociatie si la primarie. Adresele institutiilor le gasiti pe internet .
Vecinul dv poate sa faca efectiv ce vrea el , sa strice si sa construiasca , sa-si mute pertii si sa ia din spatiul comun daca nu-l opreste nimeni. Sesizarea dv are efect acum dar si peste ani de zile. Adica daca nu-l reclamati acum, el construieste, modifica iar peste 7 ani un alt vecin sau un nou proprietar reclama insusirea, folosirea spatiului comun fara aprobarile legale, oricand va fi obligat sa aduca peretii la forma si locul unde au fost din constructie. Aceste modificari ilegale nu se prescriu cu trecerea timpului.
Da, prietenii nostri care au postat mai sus au dreptate.
Dar, mai ales, acest gen de oameni nu trebuie lasati sa-si faca de cap. Din pacate foarte multi dintre noi cedeaza gandindu-se ca, lasandu-i in pace, nesimtitii ar putea deveni persoane cumsecade. Din contra, vor intra si mai adanc in ce nu le apartine incat vei ajunge sa nu mai poti intra in propria casa.
Perete balcon
george69ionescu
am cumparat un apartament prin programul prima casa,construit in anul 1980. Dupa ce m-am mutat in el la 5 luni ,am obs. ca balconul meu are dimensiumile mai ... (vezi toată discuția)