DinuX a scris:
Ati sesizat si la Inspectoratul Scolar? Daca aveti martori care va sustin puteti sesiza si mass-media.
Am sesizat si inspectoratul scolar dar cica ei au doarrolul de a consilia conducerea scolii in vederea pasilor facuti pana la solutionarea sesizarii dar nu si verificarea daca se respecta drepturile partilor in acest proces de solutionare.Scoala a bagat profesorul care a adus amenintari,injurii,jigniri si umiliri,in comisia de etica unde s-a hotaratca profesorul sa fie scos de la clasa respectiva pana la finele anului scolar.Profesorul care a si agresat copilul a fost bata in comisia de disciplina unde inca se fac vreificari cum ar fi obtinerea de declaratii de la toti elevii clasei in prezenta a cel putin unui parinte si a fost si acesta scos de la aceasta clasa pana la sfarsitul anului scolar,deocamdata,caci sesizarile la politie cica se transforma in doasare penale si politia ne-a intrebat daca sutinem declaratiile si daca dorim ca dosarul sa mearga mai departe (banuiesc ca la urmatorul pas si anume la procuror)De aceea intrebam care sunt pasii unei sesizari si daca ,exceptand faptul ca legea specifica clar ca sunt interzise astfel de manifestari din partea unui profesor,se si tine seama de aceasta lege sau pur si simplu cineva,intro zi,ne spune "asta este,obisnuitiva"Ar fi pacat...fica mea si colegii ei au scapat si au fost nevoiti sa suporte si sa ne obisnuim cu ideea caci stiam cavor fi presiuni foarte mari si ca vor fi colegi ai profesorilor care se vor razbuna sau vor face si ei presiuni si instigatri la ura...sunt chiar si profesori care spun,neoficial,ca stiu de comportamentul acestor profesori dar nu au ce face caci daca vor creea un mediu ostil si vor fi nevoiti sa demisioneze,incotro sa o apuce.In fine,cat despre mass-media,am fost contactat pe e-mail in 2-3 randuri de o televiziune de stiri dar nu cred ca asta este parcursul firesc al lucrurilor...cred ca sunt institutii platite de la buget sa solutioneze astfel de incidente si chiar sa le preintampine si inca am incredere in aceste institutii...de la procuror in sus :P Au fost ei,in nume propriu la scoala dar le-a fost interzis accesul in curtea scolii si nu le-a dat nimeni nici un raspuns iar in lipsa cooperarii din partea noastra, a parintilor,a ramas sa ceara de la institutiile abilitate,informatii despre cursul acestei"povesti".Oricum,am cerut numar de inregistrare pentru absolut orice sesizare am depuso peste tot(ministerul invatamantului,inspectoratul scolar dar aceste doua institutii imi ofera raspunsul pe care ei il primesc de la scoala despre ce anume masuri s-au luat)apoi sesizari la politie si protectia copilului.App:masurile depreventie a unor astfel de incidente luate de comisia de etica au fost(si am totul scris,abia astept sa o citeasca un procuror sa vad daca este abuz in serviciu)deci.Comisia de etica va propune conducerii scolii achizitionarea unui aparat de detectie si bruiaj a telefoanelor mobile pentru pedepsirea elevilor care vin cu telefon la scoala(asta aluzie la faptul ca fica mea ne-a sunat din baia scolii,acolo unde se ascunsese cand a fost agresata,sa ne spuna ce a patit,la fel ne-a sunat si fiul nostru )deci solutia impotriva violentelor nu este penalizarea vinovatului ci interzicerea mijloacelor de proba a infractiunilor.Apoi o alta hotarare de preintampinare a viloentelor este sugestia comisiei de etica pentru conducerea scolii este ca cea din urma sa asiste mult mai des la orele de curs ale ale acestei clase pentru a observa comportamentul ...si aici atentie...comportamentul elevilor.Deci un profesor face un copil tampit,handiucapat,incult,nesimtit,retardat si il ameninta cu bataia ,il loveste deoarece acest copil merita prin comportamentul sau.Abia astept sa citeasca,cum am spus,um procuror acest raspuns din partea comisiei de etica.Poate procurorul le va lumina mintea si le va aduce la cunostinta ca comportamentul unui elev indisciplinat este ,avertismentu,nota scazuta la purtare,avertisment de exmatriculare si in ultimul rand,exmatricularea...Ca sa nu mai spun ca la solicitarea mea ca doamna director sa dispuna sa se afiseze pe usile tuturor claselor de curs a unor articole din lege unde spune ca se pedepseste abuzul impotriva copiilor precum si drepturile pe care le au copii,comisia de etica a raspuns"Fapta elevului la decizia sa sau stimulat de parinte sa posteze(adevarul este ca am cerut ficei mele sa lipeasca pe usa clasei sale un afis tip A4 cu drepturile minorului precum si faptele prin care profesorul este acuzat de rele tratamente aplicate minorului,ca toti copii sa aiba cunostinta de ele)exrase din lege sunt considerate acte de instigare impotriva profesorilor si vor fi pedepsite ca atare.hmmm...iar impotriva profesorilor?Imi pare rau ca aici nu pot posta poze ...as fi postat o copie a acestei aberatii de raspuns din partea comisiei de etica ca sa nu mai spun ca scoala ma informeaza in scris sa stau linistit si sa astept raspunsul comisiei de etica iar dupa doua luni si jumatate cand fica mea este agresata si intreb ce se mai aude cu comisia de etica,sa mni se raspunda ca a deliberat demult dar ca trebui sa fac o cerere in scris pentru a primii un raspuns.Deci abia dupa 2 luni si trei saptamani aflu ce s-a hotarat dar nu si care au fost cei care au "judecat"aceasta sesizare,nici daca am dreptul la contestatie si in cate zile,nci daca am dreptul sa recuz vre-un membru al acestei comisii iar fica mea nu a fost solicitata nici pentru o amarata de declaratie,macar verbala.Deci o mana a spalat pe alta si ambele fata tinand cont ca in comisia de etica am inteles ca sunt profesori din aceeasi scoala cu persoana anchetata :)))