avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Jigniri,amenintari,umiliri si agresiune fizica minor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Jigniri,amenintari,umiliri si agresiune fizica minor

Fica mea in varsta de 14 ani a fost jignita,amenintata,umilita si agresata fizic in sala de curs a scolii de doi profesori in doua situatii diferite,in fata tuturor colegilor care au fost si specificati in sesizarile,implicit declaratiile copilului,la politie.Deasemeni am facut sesizari la protectia copilului ,la scoala,si la inspectoratul scolar.Politia spune ca sunt fapte penale si ca dupa ce intocmesc dosarul il vor inainta unui procuror si apoi ajung in instanta.Intrebare:care sunt exact pasii unei sesizari + declaratie de la scriere pana la verdict ,care sunt faptele pentru care ar fi cercetati profesorii respectivi si daca am vreo sansa in tribunal sa obtin vreun vedict in favoarea copilului.
luiza2015 a scris:

Este regretabil ce se intampla astazi in scoli. Copiii din zilele de astazi sunt mult mai inteligenti decat vechile generatii comuniste.
1. Puteti depune o cerere de administrare de probe la politie. La aceasta anexati certificatul medico legal.
Cum puteti dovedii ceea ce sustineti , respectiv: a fost data cu capul de tabla, izbita de catedra unde s-a lovit la abdomen, a fost izbita de un dulap din clasa si lovita cu capul de usa, un picior in burta, un picior in sex, UN PICIOR DUPA CEAFA, fara certificat medical?
2. Solicitati deasemenea organului sa stabileasca distanta la care statea monstrul de doi metri atunci cand si-a ridicat membrul inferior sau superior de a izbit copilul dupa ceafa.In lume astfel de bestii de doi metrii care sa stea bine cu mobilitatea sunt raritati.
3. Depuneti plangere penala si impotriva profesorului care nu a fost bagat in comisia de etica, respectiv : un alt profesor da cu ea de tot ce intalneste in clasa.
4. Daca aveti inregistrari video din timpul desfasurarii orelor de curs le depuneti si pe acestea ca probe. Din acestea se va observa comportamentul si vocabularul inaltului cadru didactic de doi metri. Este inadmisibil ca un specimen sa aiba un astfel de vocabular, genul: tampitule, prostule, nesimtitule, analfabetule, incult, retardat.
5.Depuneti ca proba raportul persoanei care v-a consiliat copii si solicitati sa fie audiata ca martor.Solicitati sa fie audiati ca martori copii care au fost prezenti si acei care au fost supusi la un tratament identic cu al fetitei de 14 ani.
6.NumaI daca veti face public cazul se va urgenta solutionarea dosarului penal.
De unde stiti ca stimabilul de doi metrii a fost bata in comisia de etica? Ati fost prezenta ? Comisia de etica s-a desfasurat cu usile deschise? Cine v-a facut cunoscut acest fapt?Directorul scolii, primarul , inspectoratul etc.
Eu as fi curioasa daca intrebarile puse de o astfel de comisie lui Toba de 1,5 metri au fost identice cu cele puse dnei Gusa?
7. Puteti depune o cerere de urgentare a dosarului si de studiere a dosarului.

Cand am spus ca a fost bagat in comisia de etica sau dupa caz,comisia de disciplina,nu ma refeream ca a fost bagat ca si membru ci ca a fost cercetat de o comisie de etica formata din colegii dansului,asa cum daca spun ca a fost bagat in tribunal,nu ma refer ca a fost bagat in randyul magistratilor iar cand cineva spune ca a fost bagat in puscarie,nu ne gandim ca a fost angajat ca si gardian,dar fiecare gandeste asa cum mintea lui poate sa proceseze informatia,va inteleg...oricum,sunt unele pasaje in care simt ironie,cum ar fi,"picior dupa ceafa"caci nu cred ca ati citit pe undeva prin postarile mele ca ar fi primit un picior dupa ceafa,cat despre loviturile la cap,etc,avem analize facute imediat dupa incident,analize la cap,abdomen,antebrate,umar...analize cu explicatiile medicilor respectivi si parca ar fi cam are coincidenta ca o clasa intreaga sa vada cum un copil este agresat si apoi imediat,sa apara pe o hartie de la medic,dupa o radiografie,ceva gen:nu prezinta fracturi insa sunt constatate loviri cu un corp dur...in fine,daca tonul era doar in aparenta ironic,va multumesc pentru restul indrumarilor care cu siguranta imi vor fi de ajutor...daca in schimb ati confundat un site in care se cauta sfaturile unor profesionisti, cu bodega unde mai stam din cand in cand la o berica si o barfa mica,atunci va doresc noroc in viata, ca aveti,cu siguranta,nevoie.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un ... aurelaurel20242025 aurelaurel20242025 Buna ziua, am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un raspuns. Sunt tatal unui baiat care este in clasa 5. In clasa baiatului, exista un grup de ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)