avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Conflict cu preot din cauza unei postari pe Facebook
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Conflict cu preot din cauza unei postari pe Facebook

Buna seara.Doresc sa pun o intrebare .Pe data de 10 iunie s-au comemorat eroii cazuti pe campurile de lupta.Fiind invatatoare mi-am permis sa merg cu elevii in curtea bisericii din comuna,unde este un monument al eroilor. Din neinspiratie nu l-am contactat pe preotul paroh. Am intrat in curtea bisericii am depus florile si am plecat. A doua zi a venit preotul la scoala sa-mi faca reclamatie ca am intrat fara acordul dumnealui.Am dat explicatii in fata directorului scolii,a primarului si a colegilor.Am ajuns acasa suparata si am postat pe Facebook un text in care spuneam cunoscutilor faptul ca parintele s-a suparat si asteptam reactiile lor la cele intamplate.Acum parintele ma acuza ca i-am instigat pe oameni impotriva lui si ca -mi face reclamatii la Inspectorat.CE SE POATE INTAMPLA IN ACEASTA SITUATIE? Nu l-am jignit doar am intrebat daca biserica s-a privatizat?Ma poate acuza de defaimare ori lezarea imaginei publice?
Buna seara,
Desi sunt crestin ortodox imi permit sa spun ca unii popi isi permit sa aiba impresia ca biserica este proprietea lor.
Nu cred ca se poate intampla ceva doar s-ar putea sa aveti zile grele cu popa din sat care ... de e stapan pe mosia bisericii.
Daca se intampla mai mult apelati la un avocat.
Multumesc pentru raspuns.
Ma tem sa nu ma dea in judecata pe motiv de defaimare ori altceva.Postarea mea a fost distibuita de multe persoane si s-au facut fel de fel de comentarii nu prea OK.pt preot.
Ca regula generala, sunteti responsabila pentru propriile comentarii/instigari, nu pentru ce au debitat altii.
Mie îmi pare exagerata atitudinea preotului.
Faptul ca ati depus flori nu va obliga cu nimic sa îl anunțați.
În biserica sau ce este acolo se poate intra dacă este poarta deschisa.

Nu veți păți nimic sub aspect juridic pe parte penala sau civila.

Nici sancțiunea disciplinara nu consider ca ar fi justa.

Eroii revolutiei sunt eroii neamului romanesc și nu numai ai bisericii...
Stati linistita, nu vi se poate intampla nimic: dreptul la opinie este un drept constitutional. Pe de alta parte, oricine se considera atins in vreun drept al sau, de una din actiunile dvs., are dreptul sa se adreseze justitiei si sa ceara compensatii, iar justitia decide; drepturi au si "ei" nu numai "noi".
Cum noi suntem natia lui "capul plecat sabia nu-l taie", "cand doi iti spun ca esti beat, te duci si te culci" si, nota bene, balada nationala, cand doi vor sa "ti-o faca", in loc sa-ti chemi cainii, care si ceilalti stiu "ca sunt mai barbati", si sa reactionezi, dai intructiuni mioritei privind procedura de inmormantare, va felicit ca ati luat atitudine.

Alte discuții în legătură

Preotii incotro? mariaburete mariaburete Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia ... (vezi toată discuția)
Hartuire diabara diabara Buna ziua tuturor. Am si eu o problema, care atinge cote din ce in ce mai mari de absurditate si neplacere. O femeie pe care lumea o considera mai mult sau ... (vezi toată discuția)
O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)