avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare si impozitare venituri din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare si impozitare venituri din inchiriere

Buna ziua,
Va rog, 2-3 informatii cu privire la inchirierea unui apartament (in calitate de proprietar - inchiriere intre 2 persoane fizice).

1) ANAF-ul solicita certificatul energetic la inregistrarea contractului de inchiriere? (am citit pareri contradictorii..)

2) Desi m-am chinuit sa inteleg, nu am reusit sa imi dau seama care este diferenta mai precis care este modul mai avantajos de impozitare : real sau forfetar.
Inteleg ca in 2016, cheltuielile deductibile sunt 40%.
Presupunem ca vreau sa inchiriez cu 350 euro/brut si mai avem 7 luni din anul 2016.Ce varianta de impozitare sa aleg mai avantajoasa d.p.d.v. costuri si se poate furniza va rog un exemplu de calcul pe situatia in cauza?

3) CASS-ul va aparea in aceeasi decizie de impunere si il voi achita impreuna cu impozitul? Ma intereseaza practic ce presupune d.p.d.v. birocratic achitarea impozitului si a CASS chirii.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Impozit pe chirii - cedarea folosintei bunurilor vasilemb vasilemb Sa presupunem ca detin ca persoana fizica si inchiriez mai multe proprietati. Conform noului cod fiscal avem: Art. 83 (2) Daca am mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)
Chirie. declaratia 220. sistem real Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Mi-as dori sa stiu, ca proprietara, pentru inchirierea unei singure camere din apartament, daca optez pentru optiunea “Sistem real”, cum va ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere apartament vali35 vali35 buna ziua, ma intereseaza si pe mine in cazul in care inchiriez un apartament si incheiem un contract de inchiriere prin notariat, care sunt contributiile pe ... (vezi toată discuția)