avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract inchiriere apartament

buna ziua,
ma intereseaza si pe mine in cazul in care inchiriez un apartament si incheiem un contract de inchiriere prin notariat, care sunt contributiile pe care trebuie sa le achit , la ce suma, adica am inteles ca se pot trece cheltuieli deductibile in cazul in care aduci imbunatatiri sau faci reparatii la locatia respectiva; si mai este si acea deductibilitate de 40%.
adica ma intereseaza un calcul la 1000 lei/luna *12 luni( perioada din contract) ca sa pot intelege mai bine.
multumesc ,ult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:17, 26 Iulie 2017
Pentru veniturie din chirii se datoreaza:
- Impozit pe venit 16% ;
- contributia la sanatate (CASS) de 5,5%.
Deductibilitatea se calculeaza in raport de documentele depuse de locator pentru a proba sumele investite in intretinere si reparatie spatiu inchiriat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chirii - cedarea folosintei bunurilor vasilemb vasilemb Sa presupunem ca detin ca persoana fizica si inchiriez mai multe proprietati. Conform noului cod fiscal avem: Art. 83 (2) Daca am mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)
Locator, locatar, contract inchiriere spatiu comercial vasile15 vasile15 Buna seara!Am o mare dilema...in primul rand ce inseamna locator si ce inseamna locatar?eu vreau sa inchiriez un spatiu comercial,iar persoana cu spatiul imi ... (vezi toată discuția)