buna ziua. am deschis divort, iar acum sotul meu a facut intampinare in care m-a acuzat ca consum de alcool si nu pot avea grija de copil. raspunsul la intampinarea lui a fost cam asa:
Dupa nasterea minorei, paratul nu a avut un comportament de sot si de tata respectuos fata de mine si de minora. Înca de atunci in loc ca la terminarea orelor de serviciu, orele 16.00 sa vina acasa pentru a-si petrece timp cu mine si cu minora, mergea zillnic la parintii sai, nu era interesat daca eu si minora ne simtim bine, daca eu ma descurc cu minora, nu imi lasa niciodata timp sa pot sa ma detasez de ceea ce presupune ingrijirea unui copil minor. Nu s-a implicat deloc in cresterea minorei, nici in treburile gospodaresti, considerand ca este de datoria mea sa ma ocup de tot ce insemna familei si treburi casnice: mancare, ingrijire copil, plimbare cu copilul, iar de cele mai multe ori ramaneam singura acasa. În aceea perioada, într-un moment de vulnerabiliate emotionala, dezamagita de tot ceea ce credeam eu ca o sa fie intr-o casnicie(dragoste, repect, intelegere şi armonie), consumul de alcool s-a accentuat.
Paratul nu a fost alaturi de mine si in loc sa ma ajute sa depasesc acele momente, s-a complacut in situatia in care traia, ba mai mult stiind ca eu am probleme cu alcoolul, el consuma si ma determina si pe mine sa consum. În loc sa imi ofere sprijin si ajutor, pentru a depasi acele frustrari ale mele, a dat dovada de o iresponsabilate si un dezinteres total fata de situatia familiei, mai mult decat atat a inceput sa imi adreseze tot felul de injurii, sa ma abuzeze fizic, nu de foarte multe ori s-a intamplat ca nu stiam cu ce sa ma imbrac ca sa nu se vada vanaitaile de pe corpul meu. Anii acestia au continuat in acest ritm, minora crescand si vazand cu ochii ei cand paratul ma agresa fizic si verbal.
Vazand aceste fapte, cei ce ma iubeau cu adevarat şi aratau interes fata de mine(mama mea, sora si cumnatul meu) si de sanatatea mea, coroborat cu voinţa mea şi dorinţa de a-mi vedea fetiţa crescând într-un mod armonios, m-au sprijinit si am reusit sa plec la Sibiu, la Centrul de reabilitare şi recuperare a dependenţelor din Sibiu, iar acolo cu ajutorul terapetic pe care l-am primit, am reusit să depăsesc dependenta de alcool.
La revenirea in localitate am decis sa inchid acel episod intunecat din viata mea(consumul de alcool) şi m-am concentrat doar asupra creşeterii minorei si a sanatatii mele, acest lucru se poate verifica prin analizele medicale periodice şi controale efectuate de medicii de specialitate din domeniu(pe care le atasez la prezenta). Ţin să menţionez că din vara anului 2015, mai exact, 15 mai 2015, nu am mai consumat alcool, lucru vizibil atât de către familia mea cât şi de cei din jur(colegi, prieteni).
Paratul nu este interesat de sanatatea, cresterea si ingrijirea minorei, drept dovada faptul ca, intelegerea pe care noi am stabilit-o pana la pronuntarea divortului(aceea ca minora sa locuiasca cu mine o saptamana si cu el o saptamana) nu este respectata in interesul superior al minorei.
In saptamana in care minora locuieste la parat, aceasta este ingrijita de sora paratului, care locuieste intr-un apartament împreuna cu cei trei copii minori ai sai, unul de 6 ani si doua gemene de 5 luni, ori lasata in grija bunicilor paterni(bunica paterna neavand prea mult timp la dispozitie sa petreaca cu minora deoarece desfasoara o activitate comerciala in Bazarul Oneşti, iar bunicul patern are si el probleme de sanatate). Paratul, care sustine ca doreste tot binele minorei, o aduce pe aceasta la locuinta lui, ulterior pleaca de acasa pana seara, lasand minora cu bunicii.
Spre deosebire de el, desi eu locuiesc cu mama mea, bunica materna a minorei, de la revenirea mea de la servciu si pana seara cand este ora de culcare, eu sunt singura care ma ocup de minora, fac teme cu ea, cu mine mananca, iesim la plimbare, nu este lasata niciodata singura cu bunica materna, ci este in permanenţă sub supravegherea mea.
Binenteles că minora este ataşată şi de pârât, însă consider că petrecerea timpului minorei o săptămână la mine şi cealallta la tată, nu este în interesul minorei, locuinţa acesteia trebuie să fie statornică la unul dintre părinţi; având în vedere că minora va începe clasa I şi schimbarea frecventă a locuinţei acesteia poate să afecteze sentimentul de stabilitate locativă, precum şi capacitatea fetitei de a se concentra asupra scolii, consider ca este spre binele fetitei ca aceasta sa locuiasca cu mine.
la care am atasat si documente adeverinte fisa psihologica analize din care reiese ca de 12 luni nu mai consum alcool.
ce sanse am sa obtin fata? el nu are acte doveditoare ca eu consum alcool in momentul de fata ci doar niste acte din anii trecuti cand eu am fost internata la un centru de reabilitare neuropsihiatrica pentru dezalcolizare.
~ final discuție ~