Buna ziua, am primit o amenda, pe numele meu ,din cauza lipsei rovinetei la autoturismul pe care l-am vandut acum doi ani. Autoturismul nu a fost radiat deoarece trebuia sa se plateasca taxa de mediu si i-am facut un contract de comodat. Am inteles ca pot contesta amenda fiindca nu detin fizic autoturismul dar mai este un aspect interesant.......Amenda a fost pusa in posta de catre postas pe 14.04.2016 si semnata instiintarea de catre el si inca un martor precum mi-a fost adusa la cunostinta instiintarea respectiva doar ca eu nu eram in tara de cateva zile, drept dovada stampilele din pasaport. Eu nu eram in tara, locuiesc la etajul 10 doar ca la moment nu a functionat vre-o doua saptamani liftul si respectivul postas nu a vrut sa faca efortul sa urce pana la etajul 10 pana cand va da de mine. Acum eu nu am nici posibiliattea sa o achit macar la jumatate de pret fiindca nu dau de actualul utilizator al masinii. Cum procedez? masina nu o am de 2 ani si nici amenda nu mi-a fost inmanata personal. eu am gasit plicul cu foaia atasata in posta acum la inceputul lunii iunie si am incercat sa iau legatura cu posesorul masii dar degeaba........si as vrea sa si o radiez, multumesc mult.
Din cate inteleg eu, existenta unui contract de comodat inseamna ca sunteti proprietarul autoturismului si in aceasta calitate aveti obligatia de a avea asigurare RCA, ITP si rovinieta. Deci amendarea dvs. pentru circulatia pe drumuri publice fara rovinieta mi se pare corecta. Daca altcineva a semnat pentru dvs. de primire a amenzii, va trebui sa dati in judecata persoana vinovata.