avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea locului de munca fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea locului de munca fara acordul meu

Buna, Va rog frumos sa imi ziceti daca este legal sa ma mute dintr-un magazin( unde m-am angajat si,unde lucrez de 5 luni si nu am contractul inca cu toate ca am cerut de mai multe ori) intr-un alt magazin fara sa discute cu mine fara sa stiu nimic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 14 Iunie 2016
1. Ati semnat sau nu c.i.m. ?

2. Angajatorul poate decide unilateral modificarea locului muncii in urmatoarele situatii :
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

Daca nu exista niciuna din aceste situatii, atunci de la data primirii deciziei de modificare , aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a contesta decizia in instanta.

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
..
b) locul muncii;
....
Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.
nu am semnat nimic,nici macar nu am stiut. am aflat de la o colega
Atunci inseamna ca munciti la negru, daca nu aveti semnat c.i.m. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini de serviciu neprevazute in fisa postului Cristian901 Cristian901 Buna, Lucrez la o multinațională in departamentul de Controlling si am incadrarea dupa legislatia romana de Economist, de cateva luni bune am alt superior ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca fara acordul angajatului opreas opreas Cum trebuie sa procedez daca societatea la care sunt angajat imi schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Transfer asistentă upu fără consimțământ Veronica7 Veronica7 O asistenta din upu poate fi transeferata pe alta sectie fara consimtamantul ei (vezi toată discuția)