avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2016

Bună ziua. Urmează să-mi depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului, insa nu stiu ce venituri trebuie trecute.. Mai exact: lucrand in sistemul de invatamant am primit diferentele salariale ca urmare a unei hotarari judecatoresti. Aceste diferente s-au inclus in calcul cu tot cu salariul aferent pe lunile respective. Problema este ca cei de la AJPIS spun ca acele venituri nu se iau in calcul deoarece sumele sunt primite pentru perioada octombrie 2008-mai 2010 chiar daca acum s-a dat sentinta și acum s-au platit contributiile la stat pentru ele... Cei de la scoala nu au cum sa-mi treaca venitul decat cu tot cu acei bani pentru ca sumele au fost incluse in salariu, nu au fost platite separat... Asta este o problema... Mai am una: daca se includ sumele primite in urma unor sentinte judecatoresti, atunci mai pot trece si sumele primite cat am fost in CIC 1? Tinand cont de faptul ca sunt cuprinse in ultimele 12 luni anterioare pentru CIC 2.. Sper ca m-am facut inteleasa..
Ultimele 12 luni ar fi urmatoarele:
- mai, iunie, iulie si august suma platita ca indemnizatie CIC 1 (+hotarari judecatoresti)
- septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie lucrate efectiv (in aceasta perioada am primit si o parte din hotararile judecatoresti)
- martie, aprilie concediul de maternitate
Astept cu nerabdare un raspuns!! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nathalie15113 , utilizator 16:34, 14 Iunie 2016
Pentru un raspuns corect si oficial va recomand sa va adresati direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Asa voi face! Multumesc pentru recomandare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire indemnizatie conform ordonantei 111/2010 completata si modificata puni puni buna ziua. am intrat in CIC in octombrie 2011. in urma modificarii legii 111/2010 nu am primit indemnizatia marita asa cum as fi avut dreptul, de la 75% la ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului net s.stefan s.stefan Buna ziua, Urmeaza sa primesc indemnizatie pentru cresterea copilului si am inteles ca valoarea acestei indemnizatii este un procent (85%) din salariu net, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti- mi, va rog, cum sa procedez in urmatoarea speta? In februarie 2015 am nascut gemeni. Mentionez ca am lucrat si beneficiez de ICC. In anul ... (vezi toată discuția)