avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculul salariului net
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculul salariului net

Buna ziua,
Urmeaza sa primesc indemnizatie pentru cresterea copilului si am inteles ca valoarea acestei indemnizatii este un procent (85%) din salariu net, insa:
1. Am o poprire pe salariu si va rog sa-mi spuneti daca aceasta poprire intra in calculul salariului net. Mai exact din salariu net pentru care se va calcula indemnizatia se scade valoarea popririi?
2. De asemnea am inteles ca se face o medie a salaraiului net pe ultimele 12 luni. In ultimele 12 luni, in urma unei sentinte judecatoresti, am castigat unele drepturi salariale neacordate si am primit conform legii, in patru transe, o anumita suma de bani. Aceasta suma este considerata venit net pe ultimele 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 27 Ianuarie 2015
art.20 din OUG 111/2010:
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
...

Prin urmare, indemnizatia pentru CCC nu va fi supusa executarii silite decta pentru sumele incasate necuvenit reprezentand indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc pentru raspuns dar eu am intrebat altceva.
1. De exemplu eu am 1000 lei salariu net. Poprirea e de 300 lei. Raman cu 700 lei. Care este valoarea lunara a indemnizatiei?
1000x85% sau
700x85%?

2. La 1000 lei salariu net, rezulta un total pe ultimele 12 luni de 12000 lei. La aceasta suma se adauga acele drepturi salariale castigate in instanta returnate trimestrial pe parcursul acestor 12 luni? Practic indemnizatia va fi:
12000 : 12 x 85%=? sau
(12000+sume restante) : 12 x 85%=?
Calculul se face la salariul net (nu se scade popriorea) , astfel, indemnizatia va fi 85% din media ultimelor12 salarii nete.

In speta, 1000 lei x 85% .

Legea prevede ca se ia in calcul toate veniturile obtinute in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului . Din textul de lege reiese ca se iau in calcul si veniturile obtinute in baza unor hotarari judecatoresti. Insa pentru un raspuns cat mai exact intrebati la :
Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS)
Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil ionelachirvase ionelachirvase buna ziua cine ma poate ajuta cu un calcul pt care o sa fie indemnizatie de crestere a copilului daca acesta se va naste in 01.09.15 iar salariul mediu din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. soțul va intra în ccc,dar are poprire pe salariul. ... Lili-luci Lili-luci Buna ziua. Soțul va intra în CCC,dar are poprire pe salariul. Cum se calculează indemnizația ținând cont că îi oprește firma banii nu banca. Firma ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil 2016 simonadunareanu simonadunareanu buna ziua! cum se calculeaza indemnizatia crestere copil in cazul in care 5 luni am fost in concediu crestere copil 1200 ron si ultimele 7 luni cu salariu ... (vezi toată discuția)