avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil

In 2010 am divortat de sotul meu copilul fiindu-mi incredintat spre crestere. Tatal lui a aplecat la munca in Anglia, iar acolo a solicitat alocatie pt copil. Au venit niste documente in Romania la Agentia Judeteana pt Plati prin care mi se cerea acordul daca vreau ca el sa primeasca alocatia de acolo. Am fost de acord, le-am semnat. Cei din tara nu mi-au oprit alocatia pt copil virand-o lunar in cont. El a primit o scrisoare prin care era informat ca eu primesc in continuare alocatie de stat pt copil si sa returneze o suma de bani. Cand am fost la agentia de plati sa intreb ce se intampla si de ce eu primesc in continuare alocatia a spus ca e normal pt ca eu sunt salariata aici si copilul mie incredintat mie si ca el trebuie sa-mi plateasca pt copil. Tatal lui ii plateste lunar pensie alimentara. Acum cei de la agentie nu mai gasesc in baza de date nici solicitarea primita din Anglia, nimic. Doar ca eu primesc alocatia pt copil. Ce e de facut?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: camelian , utilizator 22:25, 25 Iulie 2016
Daca tatal copilului a solicita acordarea alocatiei europene, iar cei de la AJPIS au luat cunostinta de asa ceva , trebuia sa va sisteze plata alocatiei pentru copil.

Sesizati ANPIS, email : anps@prestatiisociale.ro

Asa trebuia dar nu au facut-o.
Am fost si am facut eu cerere de sistarea palocatiei de stat.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil alexSm1 alexSm1 Buna ziua! Am o mica intrebare....In cazul in care copilul meu a depus cererea pentru alocatie dupa implinirea varstei de 18 ani, dar din pacate nu a primit ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil respins florentinamar florentinamar Buna seara! Este legal sa se respinga dosarul pt indemnizatie crestere copil , depus de mama,pe motivul ca dosarul de alocatie este despus in alt judet si ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie narin narin Buna ziua, referitor la acordarea / suspendarea alocatiei doresc sa va intreb urmatoarele: fiul meu este nascut in 1999 in Ro, am beneficiat de alocatie care ... (vezi toată discuția)