avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum procedez in cumpararea unui teren pe firma?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum procedez in cumpararea unui teren pe firma?

Buna seara,

Am infiintat de curant o firma pe care vreau sa o declar "fara activitate" deoarece momentan nu desfasoara nici un fel de activitati.

Pentru a incepe sa am activitate pe firma, trebuie mai intai sa cumpar un teren.
Acest teren vreau sa il achizitionez pe firma, de unde vine si intrebarea.

Dupa ce semnez actul de vanzare cumparare, trebuie sa il declar undeva?
Trebuie sa fac vreo factura pentru cumpararea acestui teren?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
uunicodes, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 07:28, 15 Iunie 2016
Buna dimineata
Daca firma este fara activitate, nu puteti desfasura actvitate pe firma, deci nu veti putea cumpara teren pe firma.
Factura trebuie sa faca cel care vinde nu cel care cumpara. Deci dumneavoastra fiind cumparator, trebuie sa primiti factura nu sa eliberati factura.
Da, dupa ce il cumparati trebuie declarat la Primarie- Directia de impozite si taxe pentru plata impozitului pe teren.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
Adolfina Pop, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala nou infiintata niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am o intreprindere indiv infiintata acum si vreau sa fiu sigura ca nu gresesc. Va fi neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman domiciliul in romania fara sa fi lucrat in agricultura ... Oros octavian Oros octavian Cetatean roman domiciliul in Romania fara sa fi lucrat in agricultura pot cumpara teren agricol pentru infiintarea unei livezi? (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile mada_1232002 mada_1232002 O societate a achizitionat o constructie si terenul aferent in 2007.( cu taxare inversa).Constructia este dezmembrata, se face reevaluarea terenului, dupa care ... (vezi toată discuția)