avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Fiul unei persoane decedate(respectiv-TATAL),poate da in judecata pe mama vitrega pentru impartirea mostenirii dupa cativa ani de la decesul tatalui ? Cei doi nu tineau legatura ,iar mama vitrega a tinut ascuns decesul tatalui . Daca poate ,care sunt primii pasi care trebuiesc facuti ? Daca fiul este pensionat pe caz de boala cu o pensie de 450 lei,este scutit de unele taxe la tribunal ,poate beneficia de un avocat din oficiu ? VA MULTUMESC !!!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:32, 14 Iunie 2016
Buna seara
Da poate sa solicite prin instanta dezbaterea succesiunii.
Trebuie sa depuna cerere de chemare in judecata a mamei vitrege si cerere de ajutor public judiciar pentru plata taxelor de timbru si a unui avocat din oficiu.
Va plati doar jumatate din taxa de timbru iar despre avocat ... instanta hotaraste.
Cererea va trebui sa fie insotita de actele doveditoare ale starii amteriale precum si de acte doveditoare ale succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata taxei judiciare de timbru rotarualin rotarualin vreau sa o chem in judecata pe mama vitrega , (dupa ce am fost si la mediator si nu a venit ).X-( As vrea sa stiu daca pot fi scutit de \\"taxa judiciara de ... (vezi toată discuția)
In aceasta speta se poate cere si-- revizuirea succesiuni ? sau o poate face din oficiu dl.judecator ? dorudoru dorudoru Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vinzare cumparare.) Paratii vinzatori au venit in fata instantei ... (vezi toată discuția)
Succesiune mighelita mighelita #-o Problema mea este una mai complicata,sunt sigura ca cel mai indicat ar fii sa am un avocat dar din pacate nu mi-l permit.... Suntem o familie constituita ... (vezi toată discuția)