Am depus dosarul cu o vechime de 42 de ani si noua luni am adeverinta de grupa a doua de la Energoconstructia unde am lucrat in baza de productie ca strungar timp de 21 ani si 6 luni si mi-a respins dosarul pe motiv ca functia de strungar nu se incadreaza. Am virsta de 60 de ani si 6 luni.
Trebuie sa prezentati copie dupa decizia interna a angajatorului prin care ati fost nominalizat anual, ca beneficiar de grupa de munca, in baza avizului anual primit de la ITM/ Inspectia muncii pe materialul intocmit de catre angajator pentru incadrarea locurilor de munca/ posturilor de lucru/ activitatilor in prevederile legislative.
Trebuie sa cititi cu atentie ce a scris CJP in nota de respingere a dosarului dvs. de pensionare.
Cand redepuneti dosarul, daca aveti toate documentele necesare si indepliniti conditiile de varsta si stagiu de cotizare, nu poate exista motiv de respingere.
Cu grupa de munca vi se poate reduce varsta de pensionare cu maxim 5 ani.
Nu de hartia de la COM este vorba. Prin acest document s-au putut mentiona initial (la aparitia Ordin nr. 50/ 1990 si/ sau ulterior la aparitia Ordin nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994 si in continuare HG nr. ....) doar locurile de munca incadrate in grupe de munca, cu respectarea prevederilor legale (respectiv precizare la obiect Ordin/ HG nr. ...., anexa nr. .... pozitia ....).
Casa judeteana de pensii cere decizia interna, anuala, semnata de catre director/ manager prin care ati fost nominalizat dvs. ca beneficiar de grupa de munca, la locul de munca/ postul de lucru/ activitatea .... pentru care s-a primit avizul ITM/ Inspectia muncii pentru incadrare in grupa de munca.
Strungar
Rotmioa
Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)