avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte

buna seara ! Ce cota parte ii revine sotiei dintr-un apartament cumparat dupa nunta ,daca nu au copii , sotul (defunctul ) avand parinti si frati .Au avut 1 an si 9 luni de casatorie .Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:34, 15 Iunie 2016
daca apartamentul este cumparat de ambii soti , atunci sotul supravietuitor va avea jumatatea lui din apartament , iar din cealalalta jumatate a defunctului va mosteni o treime.
Buna seara,
Conform art. 977 C.Civ, sotia supravietuitoare va mosteni 1/3 din 1/2 plus 1/2 partea sa din intreg apartamentul ceilalti vor mosteni 2/3 din 1/2.
in aceste conditii rezulta:
Sotul va avea 2/3 din intreg si ceilalti vor imparti 1.3 din intreg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire mugur29 mugur29 Buna seara.Va deranjez cu o intrebare.Sotia mea este bolnava de cancer si mai are de trait cateva luni.Toata perioada cat a fost bolnava ,am intretinut-o ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii Alex3101 Alex3101 In cazul decesului sotului ( fara copii), care este procentul la mostenire al familiei,Mentionez ca traieste sotia,fratii si parintii acestuia. daca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune amy1890 amy1890 Bună seara! Ași dori sa mă ajutat : am o cunoștiință căreia de curând ia murit soția și ași dori sa știu (nu au avut copii ) cu cine va dezbate ... (vezi toată discuția)