avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fara copii

In cazul decesului sotului ( fara copii), care este procentul la mostenire al familiei,Mentionez ca traieste sotia,fratii si parintii acestuia.
daca succesiunea nu se realizeaza in decursul priului an de la decesul sotului, sotiei i se revendica intreaga mostenire(fara a impartii cu restul familiei)?
Care ar fi pasii spre succesiune daca sotia nu este de acord sa realizeze ea succesiunea
Cel mai recent răspuns: Alex3101 , utilizator 05:06, 31 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. Un an este termenul de acceptare a succesiunii nu de decadere din drept.
2. Cotele sunt cele stabilite de art. 977 C.Civ
Împărţirea moştenirii între soţul supravieţuitor, ascendenţii privilegiaţi şi colateralii privilegiaţi
(1) Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului, partea cuvenită clasei a doua este de două treimi din moştenire.
(2) Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului, partea cuvenită clasei a doua este de o jumătate din moştenire.

Deci...dacă a trecut acel un an..ce se întâmplă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune NETIX COMPUTERS NETIX COMPUTERS buna ziua. Sora mea, casatorita, fara copii, a decedat si a ramas sotul supravietuitor. intrebarea nr 1 este : ce drepturi are sotul decedatei asupra casei ... (vezi toată discuția)
Cota mostenire Lucky63 Lucky63 Buna seara! As dori sa stiu si eu va rog care este cota pe care o are o mama,respectiv sora mea dupa decesul fiicei ei care nu era casatorita si nu avea ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire mugur29 mugur29 Buna seara.Va deranjez cu o intrebare.Sotia mea este bolnava de cancer si mai are de trait cateva luni.Toata perioada cat a fost bolnava ,am intretinut-o ... (vezi toată discuția)