In cazul decesului sotului ( fara copii), care este procentul la mostenire al familiei,Mentionez ca traieste sotia,fratii si parintii acestuia.
daca succesiunea nu se realizeaza in decursul priului an de la decesul sotului, sotiei i se revendica intreaga mostenire(fara a impartii cu restul familiei)?
Care ar fi pasii spre succesiune daca sotia nu este de acord sa realizeze ea succesiunea
Buna seara,
1. Un an este termenul de acceptare a succesiunii nu de decadere din drept.
2. Cotele sunt cele stabilite de art. 977 C.Civ
Împărţirea moştenirii între soţul supravieţuitor, ascendenţii privilegiaţi şi colateralii privilegiaţi
(1) Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului, partea cuvenită clasei a doua este de două treimi din moştenire.
(2) Dacă soţul supravieţuitor vine la moştenire în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului, partea cuvenită clasei a doua este de o jumătate din moştenire.
Cota mostenire
Lucky63
Buna seara!
As dori sa stiu si eu va rog care este cota pe care o are o mama,respectiv sora mea dupa decesul fiicei ei care nu era casatorita si nu avea ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire
mugur29
Buna seara.Va deranjez cu o intrebare.Sotia mea este bolnava de cancer si mai are de trait cateva luni.Toata perioada cat a fost bolnava
,am intretinut-o ... (vezi toată discuția)