avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire imobil aflata sub contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire imobil aflata sub contract de comodat

buna ziua!
rog pareri!
la ce sa poate astepta o persoana, care a mostenit un imobil, aflat sub contract de comodat, cu durata determinata - pe toata durata existentei imobilului !!!
cum poate si pe ce cai sa intre in posesia folosintei ! daca poate !!!
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
mitica19, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitica19 , utilizator 10:14, 16 Iunie 2016
Daca nevoile mostenitorului sunt mai mari decat cele ale comodatarului, poate sa ii ceara sa paraseasca imobilul. Trimiteti o notificare in acest sens. Nu vrea de bunavoie, prin instanta. Evident ca dreptul de proprietate primeaza fata de comodat.
bun, prin instanta, inteleg.
urmind sa invoce ce articol?
am uitat sa zic, ca eu sint comodatarul, impreuna cu familia si urmasii, pe toata durata existentei imobilului !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat radubr radubr Doresc un model de contract de comodat pentru o camera-necesara ca sediu unui pfa- din apartamentul pe care detin impreuna cu sotia. Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua, intre 2 societati este incheiat un contract de comodat ... Ela Pacurar Ela Pacurar Buna ziua, Intre 2 societati este incheiat un contract de comodat cu durata determinata, care poate inceta inainte de termen la solicitarea uneia dintre ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - model romyca26 romyca26 Neata , Am si eu nevoie de un Contract de Comodat tip daca aveti... multumesc (vezi toată discuția)