avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Intre 2 societati este incheiat un contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Intre 2 societati este incheiat un contract de comodat ...

Buna ziua,
Intre 2 societati este incheiat un contract de comodat cu durata determinata, care poate inceta inainte de termen la solicitarea uneia dintre parti cu un preaviz de 30 de zile.
In acest caz daca comodantul doreste incetarea contractului:
- este suficienta notificarea ?
- notificarea trebuie sa contina si motivul pt.care se doreste incetarea ?
- motivul neavand legatura cu comodatarul ci cu nevoile comodantului ( extinderea gamei de servicii lucru care implica utilizarea spatiului ce face obiectul contractului de comodat ) poate fi considerat un motiv intemeiat de incetare ?
- Dupa notificare este nevoie de acordul comodatarului sau de o notificare din partea acestuia cum ca este de acord ?
- Notificarea de incetare poate fi transmisa prin email / whatsapp sau prin posta cu confirmare primire ?
- in cazul in care incetarea nu poate avea loc din motivul mentionat, se poate invoca motivul nerespectarii conditiilor contractuale - neplata cotei parti din utilitati - desi comodantul nu a informat comodatarul niciodata asupra cotelor de plata ?
Va multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Toate aceste modalitati ar fi trebuit sa fie cuprinse in contractul de comodat incheiat.
Daca nu au fost mentionate in clauzele contractului, puteti actiona in modul cel mai convenabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat clara112 clara112 A fost incheiat un contract de comodat intre doua societati comerciale. Destinatia imobilului - sediu social al firmei. In contractul de comodat s-a mentionat ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat emillius emillius Buna ziua, Cand dau un bun in comodat, cum ar trebui formulata o clauza astfel incat sa imi iau bunul inapoi inainte de termen si fara sa justific ... (vezi toată discuția)
Model contract comodat mi_ta mi_ta Buna seara, va rog frumos daca aveti si imi puteti da si mie un model de contract de comodat pe care sa-l intocmesc intre o persoana fizica si aceeasi persoana ... (vezi toată discuția)