avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Despre sanctionarea plagiatului
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Despre sanctionarea plagiatului

Buna seara As dori sa stiu care sunt sanctiunile in cazul plagiatului intr-o lucrare de licenta, ce se considera plagiat si daca exista un procent in care este admis
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:48, 26 Iunie 2016
Orice text copiat de la altii trebuie pus intre ghilimele si indicata sursa, cu numar de pagina cu tot. Orice idee preluata de la altii trebuie sa contina nota de subsol, cu indicarea sursei din care a fost preluata.

Sigur, o lucrare de licenta nu poate contine doar texte preluate cu semnele citarii, e nevoie si de o contributie personala (de ex. analiza proprie a citatelor respective).

Plagiatul nu este cuantificat in mult sau putin, ci in ati plagiat sau nu.

Facem distinctie intre plagiat ca infractiune si plagiat drept cutuma universitara. Universitatea n-o sa va reclame la Politie, ci o sa va excluda, sa zicem pentru un an, de la examenul de licenta sau in cel mai rau caz o sa va exmatriculeze.

Ce este plagiatul: copierea cu buna stiinta a textelor sau ideilor altora. Deci comisia universitatii trebuie sa considere ca ati incalcat normele universitare in mod constient si nu drept rezultat al purei intamplari (adica n-ati nimerit din intamplare peste aceeasi idee pe care a avut-o si altul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagiat sau nu - date folosite în lucrarea de licenþã zzanetta zzanetta Doresc sa fac o lucrare de licenta cu date publicate pe un site al unei instutii publice este plagiat sau nu (vezi toată discuția)
Am facut o lucrare de licenta si e plagiata 16% elenasimona85 elenasimona85 am facut o lucrare de licenta si e plagiata 16%, cum pot sa repar greseala ,legile existand pe internet si fiind sursa mea de scriere astept raspuns cat mai ... (vezi toată discuția)
Plagiat lucrare de disertatie nastaseanamaria nastaseanamaria Buna ziua. Ieri trebuia sa-mi sustin lucrarea de disertatie. In schimb, fara a exista o lista initiala cu persoanele care sunt respinse pe motiv de plagiat, ... (vezi toată discuția)